Merhaba kızlar biraz uzun olucak ama bende sonunda Doğum hikayemi sizinle paylaşıyorum . 39+2 de kontrolüm vardı Doğumun yaklaştığı için şehir dışından ailem geldi ve ben o gün kontrole gitmedim ertesi gün ailecek kontrole gittik .Gitmeden annem ne olur ne olmaz diye çantamı ve puseti arabaya koydurdu biz çıktık yola. Hastane şehir merkezinde bizde oraya 1.30 saat uzaklıktayız. Yolda doktorum mesaj attı nerdesin seni bekliyorum doğurmadın mı daha , sana kötü bi haberim var ben cuma tatile çıkıcam diye ( doktora gittiğim gün de 18 Haziran Salı) . Doktorda muayene oldum geçen hafta iki cm açıklığım vardı o gün 3cm olmuş ve bebeğimin kordonu boynundaydı. Doktor 4cm de Doğum başlar bugün yarın doğurursun ama yola çıkma bebeğini tehlikeye atma gidip gelmen 3 saat sürer gel beni dinle yatışını yapalım dedi. Ben ki bu hayatta Doğumdan çok korkan her gün sayfada Doğum hikayesi okuyan gördüğüm herkese Doğumu soran biri elim dilim bağlandı sanki kabul ettim. Yatışım yapıldı önlüğümü giydim beni Doğum odasına aldı ebe ben kontrol edicek Zannederken uzun ince birşeyle suyumu patlattı hiç hissetmedim canım da yanmadı ılık ılık akan birşey hissettim bana sormadan suyumu açmışlar korktum sadece sonra odaya geçtik ve suni sancı başladılar .serum kolumda ve 24 ibaresi yazıyordu dozu herhalde. bu arada 2.15 gibi başlandı suni sancı ilk başlarda herşey yolundaydı hafif birşeyler yedim eşimle oyun havası oynadık aşkı memnu bile izledim 😅annemle kardeşlerimde yanımdaydı. Ara ara açılmalar kontrol edildi saat dörde beşe doğru ağrılarım arttı . Sürekli pilates tıpunun üzerindeydim o olmasa napardım bilmiyorum . Gittikçe serumdaki dozu arttırdılar 36 en son 48 oldu falan derken sancı geldikçe topta zıpladım o kadar çok rahatlatıyor ki hiç kalkmak istemiyordum . Sancılar en baştan beri 2 dk da bir geliyor ve sancılar tamamen adet sancısı gibi ve daha şiddetlisi sadece ve asla dayanılmıcak gibi değil. Rabbim o kadar büyük ki dinlenme araları da koymuş .sadece Nst bağlandığında yatakta sancıları karşılamak çok zordu ama geçiyor. En son 7 gibi tekrar muayene olmaya gittim 7 8 cm dedi bu arada doktorum sürekli arıyorhatta ilerlemiyor diye beni sezeyana akıcakmış eşim Doğumdan sonra söyledi . En sonunda 8 de geldi ve. Ben çok yorulmuştum tekrar muayene diye aldılar beni doktorla ,doktor baktı aynı açılman dedi bi ıkın bakalım deneyelim dedi ve ben ıkınmaya başladım ikinci ıkınmam da cırt diye bi ses ve bebeğin indiğini hissettim doktor aferin açılman tam hadi devam et bebek indi dedi. Bebek indikten sonra ağrılar birden şiddetlendi ama ıkındıkça ağrı gidiyordu bende o yüzden ıkındım ıkındım odayı inlettim ve masadan kalkmak istedim hangi akla hizmet sanki gidip napıcaksam 😂doktor annen mi eşin mi gelsin dedi beni ikna etmek için doktora cevap bile vermedim hemen ikiside yanıma geldi . Sağımda annem solumda eşim annem endişeli dua okuyor eşim hadi Zeynep yapabilrsin ve ben ıkınmaya devam çünkü ağrılar hafifliyor 😅 doktor Zeynep kesi atmıcam gayret et dedi ama ben kes kes dayanamıyorum dedim kestiğini hiç hissetmedim bile iğneyi hissetim ve başı çıktı dediler ben onu da hissetmedim sadece vücudu çıkarken bi hissettim hadi bitsin dedim ve o an minicik bembeyaz bi pamuk şeker boncuk gözleriyle bana bakıyor ve göğüsüme elini koymuş dokunuyor inanamadım doğurdum mu dedim bu benim kızım mı hemen bebeğim i alıp giydirdiler o sırada dikişlerim atılıyor eşimle biz şoktayız mutluluktan uçuyoruz . Müthiş bineahatlama hafifleme .Doğum salonundan kızımla birlikte yürüyerek çıktım çok şükür. kızlar Doğumum doktorun dediğine göre çok kolay oldu yarım saat içerisinde 20.40 da doğurdum iyi ki de normal olmuş o kadar çok korkuyordum ki korkulacak bir şey yok bir daha olursa birdahaki de normal yaprım inşallah ki ben sezeryan istiyordum . Diyeceğim o ki Allah yardım ediyor ve kendi sancınız olursa daha rahat olursunuz bence . Rabbim herkese bu duyguyu yaşatsın inşallah . Şuan bunu yazarken kızımı uyutuyorum ve bugün 4 hafta olduk bile 🙏sorularınız varsa alabilirim herkese hayırlı kolay doğumlar ❤️