Arkadaşlar son günlerde çok kafama taktığım bir konu var. 29+2 haftalığım. Bana doktorum şeker yüklemesi yapmayı gerek görmedi. 25. haftada gittiğimde açlık ve tokluk şekerime baktı, oldukça düşüktü. Sana şeker yüklemesi yapmaya gerek yok, kilolu değilsin, ailende de yok, bir dahaki ay tekrar bakarız yüksek çıkarsa o zaman yükleme yaparız dedi. Geçen hafta tekrar gittim, tekrar açlık tokluk bakıldı, yine düşüktü. Bu sefer, tamam gerek yok deyip konuyu kapattı. Eğer yapılacak deseydi itirazım olmazdı ama gerek yok deyince doktora güvendim. Fakat şimdilerde, internette, forumlarda bunun çok gerekli bir test olduğuna, aksi halde bebek ölümleriyle sonuçlanabileceğine dair şeyler okuyorum ve çok korkmaya başladım. Haftam da yükleme için geçti (28. haftaya kadar yapılıyormuş). Merak ettiğim şey, şekerim olsa, açlık tokluk testlerinde çıkar mıydı? Çıkmadıysa rahat olabilir miyim? Şimdiden sonra yükleme testi yaptırmak istesem, geç olması bir problem olur mu? Bebeğim bazen uzun süre hareket etmiyor ve gerçekten paranoyak oldum :( Bi tavsiye verebilir misiniz?