Epiduralsiz, suni sancısız normal doğum.
Kızlar hamileliğimin son zamanları yaklaştıkça nasıl doğurucam diye çok dert ediyodum, herkese bana dua edin diyodum. Bi kaç defa hurma yedim ama düzensiz. 29 haziran saat 8,5 9a doğru kalktım karnımın alt kısmı ve belimde bi ağrı var, wcye girdim söylemesi ayıp ağır kabızlık var gibi oturdum kıvranıyorum, kalkasım gelmiyo wcden, salonda filan ovuşturarak karnımı 1-2 dk gezindim. Yok geçmiyor, sıcak suya girdim yumuşasın karnım ısınsın vücudum dedim çok sıcak suya girdim iyi geldi gbi oldu sonra kendimi duşta çömelip ıkınırken buldum yapacaksam buraya yapayım wc diyorum içimden, annem 2 çocuk doğurmuş ablam kimsenin aklına doğumun başladığı gelmiyor çünkü böyle bi doğum görmedik. Çıktım duştan kayısılı ılık su istedim annemden içiyorum ama bi yandanda bi anda vuran bi basınç var, ıkınma isteği asla engel olamayacağınız güçte ıkınacaksınız başka bi seçeneğiniz yok, sonra çorap istedim annemden kalın dedim anne giydir ayağıma üşüttüm galiba gaz dolmuş içim, sonra karyolaya tutunup ıkınırken buldum yine kendimi dk ka tuttum 3 dakikada bir vuran bi sancıydı bu bu normal değildi, Allahım bu ne, ne bu diye inlediğimi duyunca ablam hemen taksi çağırdık taksiye gidecek gücüm yok takside ıkınıyorum, o acilde tekerlik sandalyede hastanede ıkınışım insanların bana bakması film gibiydi, asansörde 7-8 yaşlarında kız çocuğu vardı korkmasın diye sessiz ıkınmaya çalıştım ama titriyorum yan oturdum tekerlekli sandalyeye, hemen doktorumun odasına aldılar çatal muayenesine kalktım ki ablamdan bi ses, kanaman olmuş dedi arkam kan içinde kalmış üzerimde elbise vari sarı geceliğim vardı,çatala çıkıyorum ama gücümün son sınırlarındayım o 25-30 dakika beni çok yordu, çataldada ıkınmalarım devam etti bi yandanda altıma işiyorum kısa kısa alttan baktı 10 cm hemen doğumhaneye dedi, Üzerimde gecelik, ayağımda çoraplar doğuma alındım, ebeler hazırlık yapıyor, ben ıkınma geldikçe ıkınıyorum, başımda duran kimse yok 2-3 kişi var onlarda hazırlık yapıyor ebe geldi ıkınman geldikçe kendine çek dedi tutunduğun yerleri o kadar, bende zaten banu çiftçinin videolarını izlemiştim ıkınma olsun doğum olsun, sadece ıkınmam gerektiğini kakanız gelmiş gibi sadece ıkınmanız gerektiğini bilin yeter, saadece ıkındım sancı geldikçe ıkındım sancılara ıkınmayla karşılık vererek doğumu destekledim, bi ara gözümde ışıklar yanmaya başladı derin derin nefesler alıp verdim bilincimi kaybetmekten korkup nefes tazeledim kendimce 4-5 ıkınmada bebeğim doğdu hala yazarken o anı yaşıyorum dedikleri gibi muhteşem bi duygu, herşey yarım saat 40 dakika içinde oldu, bebek doğdu, sancı ve doğum yarım saat sürdüğü için eşi hemen salmadı kendini, biraz karnıma masajla doktor düşmesine yardım etti , bebeğin eşinin çıkışıda çok güzel sıcacık akıveriyor içinizden eğilip baktım onada sonra iğne yapıp diktiler, temizlediler altımı lohusalığımı giydirdiler kapıda bekleyen aileme nasıl doğurdum ama dedim herkes kahkahaya boğuldu :) dikişlerden sonra ki ilk idrardanda çok korkuyodum hiç korkulacak bişey değildi yanma acıma olmadı öyle, kızlar demem o ki o anlık çekiyosunuz evet ama bağırmayın sadece ıkının öldürecek kadarda güçlü bi ağrı değil, evet canınız çok yanıyo ama can yanmasımı aslında o an yoksa korkumu bizi huzursuz ediyor tartışılır, kabızım sandım diyorum düşünün güçlü bi kabızlık biraz daha geç kalsam evde doğuracak mışım, ne nişanım geldi ne suyum. Ben doğumun sonundaki gerçek olan ıkınma sancılarına uyandım, öncesindeki alıştırma sancıları olmadı yarım saatte bi gelenler filan ben direk doğum sancısına uyandım 40 dk sonra doğurdum, ama yetti, her kadının kesinlikle normal doğurması gerek, bu anı her kadında olması gerek çok heyecanlı bi maceraydı, süper kahraman gibi hissediyosunuz doğum bitince, doğumhaneden çıktım bi saat uzanmadım bile kalktım odayı süsledim, ve en önemlisi 4 dikişim oldu çok olmadı, yatağıma uzandığımda doğum sonrası şunu sordum sezaryen doğum yapanlar nasıl dayanıyorlar onca dikişe dedim, eve geldim ev temizledim, hiç uzanma yatma olmadı çok şükür. Normal doğumda doktor yalnızca çocuğu alıyor ve sizi dikiyor o ana kadar herşeyi siz yapıyorsunuz bunu bilin ve ben son bir hafta her gece en az bir saat yürüdüm yürüyün üşenmeyin sakın, yürümek çatıyı gevşetiyor rahatlatıyor sanırım, kulak ardı etmeyin yürüyün bol bol yürüyün birde ben çok su içiyorum çok su için o an geldiğinde ve bittiğinde inanılmaz bi anı kaydedeceksiniz anlatacak güzel bir doğum hikayeniz olacak şimdi biz 2 haftalık olduk hiç aklıma bile gelmiyor o anlarım tam olarak ne yaşadığımı ağrımı net hatırlamıyprum bile sadece tek düşündüğüm ben anne olmadan önce nasıl nefes alıyor muşum ne işe yarıyormuşum 😍 kolay doğumlar hanımlar ha bu arada 20 kg aldım 10 u gitti boğazımı tutsam 20 gidecekmiş demek ki 🙈 ehehhe sorularınız olursa burdayım öpüyorum sizleri yürüyün kalkın 😊😘