Evet burayı sessiz sakin takip eden biriydim ve doğum hikayesi de yamayı düşünmüyordum.neyse gelelim hikayemize.gunumuz dolmuştu 12 temmuz cuma 40+1 de Dr randevumuz vardı o güne kadar hiç bir belirti yoktu ne ağrı ne sizi.neyse doktor randevusuna saat 3 gibi gittik ve gitmeden önce çok hafif bir bel ağrısı başladı gittik Dr a ultrason da baktı bebeğin ölçülerine kafasi büyük bir bebek diyordu hep normal ölçüleri geçmişti normal yapabilir sin de olmayabilir de diyordu hep çatı kontrolü de yaptı bu bebek hafta sonu doğar dedi. Normal mi sezeryan mi kendin karar ver dedi kafası büyük olduğu için tabi ben çok kararsız kaldım baştan beri normal doğum istiyordum çünkü ama risk te var tabi. İstersen deneriz dedi Dr normali çünkü catin boyun çok müsait dedi ama o kadar sanciyi çekip olmazsa sezeryana girersen bana kızma kendin karar ver dedi ben hala kararsizim Dr soyle bir anlaşma yapalım dedi madem hafif sancıların var bu gece bekleyelim doğarsa deneyelim dogmazsa sabaha sezeryan için hazırlıklı gel çünkü haftan doldu dedi bende kabul ettim.neyse eve geldik akşam 8 gibi ağrılar artmaya başladı sonra 11 gibi 5 dk bir giriyor du neyse hastaneye gittik ebe kontrol etti açıklık 1 cm nst normal eve git dedi şiddeti artarsa gel dedi zaten doğum sancisi olsa sen burdan yürüyerek giremezsin dedi.neyse eve geldik ağrılar artmaya başladı dedim heralde doğum olcak bu gece ama aklımda da bir sürü soru ya bu ağrıları çekip te normal olmazsa ya doğum sırasında bir sorun olursa diye. Neyse eşim yattı saat 1 ben ağrıdan yatamıyorum gittikçe siddetleniyor ağrı.sanci geldikçe dolanıyorum yatmak oturmak ne mümkün saat ilerliyor 2,3 sancı sahada arttı iki defa duşa girdim iyi geldi.ben eşime çok kötü çok deyip duruyorum😃 o da sabret sancini evde çek hastanede daha zor dedi evet haklıydı yatarak nst de.saat 3.30 oldu o kadar şiddetlendi ki ağrı ben diyorum ikinmam geliyor eşim hadi gidiyoruz o zaman dedi ve gittik.ama gerçekten zor yürüyorum vardık ebe açıklığa baktı 9 cm ben şok ebe çok bu kadar tahmin etmiyordum ben 4 5 cm ancak olmuştur diyordum ebede öyle düşünmüş neyse hemen sancin gelince ikin dedi ben dr.u aramaycak misiniz dedim sen ikin Dr boşver dedi ikindindim sancı geldikçe ama yok gelmiyor du ebe bebeğin saclarini goruyorum hadi biraz daha dedi yok ama olmuyor suyumu patlattı sonra.neyse Dr aradılar hemen geldi ben ikinmaya devam sancı geldikce.sonra doktor bu defa sen karnına bastır dedi ve ikinmaya başladım ebe bastırdı Dr kesi atti o an çok kötüydü ama ve bebeğim dogduu😄 o kadar güzel bi an ki onu hazırladılar benim de dikislerimi Attilar. Dogumhaneye 4 e 10 varken girdim 4 buçukta doğurdum.ve benim için güzel bir anı olarak kaldı.herkese hayırlı ve kolay doğumlar.cok uzun oldu hakkınızı helal edin.