Hamileliğimin başından beri burada doğum hikayelerini okuyorum. Banada sonunda yazmak nasip oldu.Oğlumu epiduralli normal doğumla dünyaya getirdim. En son muayenemizi 39+0 da pazartesi günü olmuştuk. Doktorum çatı muayenesi yapmıştı ve benim normal doğuma uygun oldugumu bebeğimde basının döndüğünü söylemişti. Doğum şeklini bana bırakmıştı. Sancın olursa gel demişti. Ve 40 haftayı gecirmeyecegini söylemişti. Perşembe akşamına kadar hiç sancım olmamıştı. Evde hiç durmuyor sürekli ev işi yapıyordum. Perşembe akşamı yemekten sonra hafif sancım oldu ve ben yalancı sancı sandım yatıp uyudum gece ruyamda bile sancı çekiyordum. Daha sonra gece 3te uyandım tuvalete gittiğimde nişanın geldiğini gördüm. Eşim uyanıktı ve ona söyledim. Daha sonra hemen hastaneye gittik. Ev hastaneye 1 saat mesafedeydi. Hastaneye gittiğimizde saat sabah 5 e geliyordu. Hemen drumuz aradılar ve uzaktan geldiğimiz için yatışımız yapıldı. Beni muayene ettiler ve 3 cm açıklık oldugu söylendi. Sonra bana serum taktılar ama suni sancı demediler. Serumdan sonra sancım şiddetlenmeye ve sıklaşmaya başladı. 5 dakikada dayanılmaz sancı geliyordu. Bana epidural isteyip istemediğimi sordular. Bende istedim acıklık 6 cm olana kadar sancı cektim ve daha sonra epidural yapıldı. 5 dakika sonra sancı kesildi sadece kasılma hissediyordum. Bana öğleye kalmaz doğurursın dediler. Açıklık 10 cm olunca doğum masasına aldılar. Doktorumda geldi. Masaya cıktıktan 15 dk sonra doğum yaptım. Epidural olmama rağmen doğum anında acı ve ağrı hissettim. Ikınmalar ve ağrılar beni cok yordu.Bir an hiç doğmayacak sandım. O 15 dakika hayatımın en uzun zamanıydı. Bebeğim 11.30 gibi doğdu ve sesini duydum sonra kucagıma verdiler o anı hayatım boyunca unutamam. Çok büyük bir mucize. Şimdi 2 günlük ve yanımda yatıyor. Allahım sizlerede nasip eder inşallah. Bir kadının yaşayabileceği en güzel duygulardan biri annelik. Hala inanamıyorum doğduğuna yanımda uyuduğuna. İnanın onun için herşeye değer. Yaşadığınız tüm acılar ve sıkıntıları ona kavusunca unutacaksınız güzel anneler. İşte bizim doğum hikayemizde böyle. Biraz uzun oldu ama olsun😍