Deletedmom2224 ay Allahım ya 😤 😲 çok kötü olmuş canım😒😒 bizimde uzun biraz kusura bakma ama .... hastaneye gittim hamile kalamiyorum diye bir yıl dolmadan müdahale etmeyelim vücuduna sacmaliklariyla önce uzun süre muayne bile olamadım yaklasik 6 ay kadar uğraştım .... bu sürede yumurtlama takibi yapıyorum ve hiçc gebelik olusmadi... adet aralarında aşırı sancim olurdu ama hiç bir doktor umursamadi.... Sonra adam gibi bı doktor geldi burda hastaneye ona anlattım ama tabi tam bir yıl dolmak üzereydi bu arada o oda tahlilleri yapalım bakalım sıkıntı yok ise klomen başlarız dedi. Hersey yolunda gidiyordu ta ki hsg çekilene kadar 🙍 başka bir hastanede hsg cektirdik berbat ötesi geçti bayıldım fenaliklar geçirdim hemen beni ayiltip elime sonucu tutuşturup prof mudur doç. Mudur nedir bı hocaya gönderdiler beni muayne etmedi bisey yapmadı rahimin doğuştan yarım ve tüplerin kapalı dedi histereskopi mı ne ondan yapicaz müdahale edilebilecek bir durum varsa o anda bakarız yoksa kesin tanı koyar kapatırız dedi sonrasında tüp bebek tabi hemen 😒😒 tabi ben daha acı çekiyorum o sırada hsg den çıktım kendime gelemedim bide üstüne bunları duyunca iyice kötü oldum ağlaya ağlaya felaketti😥 sonra o anki panik ve girdiğimiz pisikoloji ile kabul ettik yatış günü bile verildi... Ve beni o hastaneye yollayan tahlil yap getir diyen doktora da bilgi verelim dedik oda tabi şok geçirdi beni o halde görünce hemen apar topar sen bunları boşver dedi ve kendi hocasina yolladı onda muayne ol ben sana tüp bebek yapılsın diyen hocanin hasta değerlendirmesini beğenmiyorum dedi... Taniyormus onu 😌 neyse bida gittik ayni hastanede o hoca da uzun muayneler ultrasonlar elle bile muayne etti farklı makinelerde 3 boyutlu ultrasona bile girdim bir suru bir şey yapildi ve sonuç tüplerim kapalı değilmiş😦 rahimimin yarim değilmiş bir tarafı tam gelişmiş saglikli bir tarafi tam gelişmemiş ama bebek olacak alan iyiymiş normal yolla hamile kalabilirmişim... Ne histereskopi ne tüp bebek ne aşılama hiç bişey gerek yok dedi ameliyat ol desem ameliyatlik bir durumun da yok rahime müdahale edilebilecek olsa ben zaten cerrahim dedive oda prof mu doçent miydi neydi işte ben sadece amelîyat yapıyorum bunu zaten soylerim gerek olsa ama size nesen böyle şeyler denmiş anlamis degilim dedi ama biz bir daha şok 😒😒 adet aralarında adetli gibi çektiğim ağrı da rahimdeki şekil bozukluğundan kaynaklı imiş.... sen hamile kaldıktan sonra daha sıkı takip olman lazım düşük riski çok fazla ya da erken doğum eğer öyle bir durum olur ise gelin beni bulun serklaj yaparız dedi moralinizi bozmayin dedi.... tabi biz o anda tüp bebek dicek zaten ne diye geldik felan diyorduk icimizden....Şaka gibi resmen.. siz normal doktora devam edin klomen ile başlasın olmaz ise bir üst tedavi yöntemi uygulanır olmazsa aşılama olmazsa tüp bebek ama bence gerek kalmaz bunlara dedi... Durum bundan ibaret