anneyimmbeennn Kızlar haftaya kontrolüm var. şeker yüklemesi yaptırıcam ama millet öyle çok abartıyor ki çok kararsız kaldım . yaptıranlar yorum yapabilirmi???
Zagrozunannesi anneyimmbeennn benım de suyum fazlaymış yaptırıcam yakında ben doktor ne dıyosa onu yapıyorum sonuçta en ıyısını onlar bılıyor rısklı gebelık durumundayım bi de her şeyi düzgün bı sekılde yapmak ıstıyorum🤗
BalliVEannesi anneyimmbeennn canım ben daha bugün yaptırdım ve glikoz yüklemesi yapıyorlar bir kutu kola şeklinde veriyorlar.içiyorsun 1er saat arayla 3defa kan veriyorsun başka türlü ölçme şansları olsaydı belki onu yaparlardı.burnumu tıkayıp içtim miğde bulantısı olabilir ama sabret temiz hava al geçiyor korkma bişey yok😊
Nazlitendurus anneyimmbeennn Canım ben de yaptırmama taraftarıydım gittiğim Hastanenin başhekimı Canan Karatay ortaya bi laf attı tüm hamilelerin aklını karıştırdı kesinlikle yaptırmalısın önemli testlerden bi tanesi deyince yaptırdım. Çok şükür herhangi bi sorun yaşamadım 36 haftalık olduk . Ama aç olarak değil sadece bir şişe tok karna yapıldı testim . Tabi tercih yine senin 😊
Nlnylmz Doktorlardan iyi bilemeyiz sonuçta bende yaptırdım yaptırma diyen doktor sayısıda az nasıl bu riski alıyolar anlamış değilim
Esa Yaptırdım. Emin ol abartıldığı gibi bişey yok. Hatta Benim ilki yanlış yapıldığı için 1 gün arayla iki kez yapıldı iki farklı hastanede. Iki doktorda zararı yok dedi biri devlet biri ozeldi. Ilk testte yapılan yanlışlık benim 2 şişe gazoz içmiş olmamdi düşün yani toplamda 3 tane içmiş oldum zararı olsa ve abartıldığı gibi olsa bana olurdu. Sadece aç durmaktan kaynaklı halsizlik oluyor o kadar o da bünyeye göre değişebilir. Aç karnına gidiyorsun kan alınıyor ardından 5 dakika içinde gazozu iciyorsun 1 saat sonra kan alınıyor aradan 1 saat geçince tekrar kan alınıyor bu süre boyunca yemek yemiyorsun uyumuyorsun fazla hareket etmiyorsun susarsanda 2 3 yudum icebiliyorsun ama cidden zorlayıcı bişey değil susuzluk olmuyor bile gazoz yetiyor sanki
CerenSelvi Evet tıp ne diyorsa odur. Ben yaptırdım gazoz gibi bir şey. Doktorum ne diyorsa itiraz etmiyorum ve çok abartılıyor altı ucu 50 gr şeker. Hiç baklava yemediniz mi? Yaptırın gitsin
Sibelylmz minnakmina aynen sana katılıyorum bende öyle yaptım doktorum yaptırmadı bana onun yerine kan verdim aç ve tok bir hafta bana göre zararlı
Snur94 anneyimmbeennn benim riskim var ailemde genetik ve şekerim biraz yüksek çıkmıştı aslında yaptırmam diye düşünüyordum ama yaptırmak Zorundayım riskiniz varsa ihmal etmeyin bence
Pcdshn Bugün bi arkadaş başlık açmıştı, şeker testi sonucu kötü çıkmış ve bi haftalığına yatış verilmişti.. Olur olmaz herkese sormayın, yaptırın tabi ki, inşallah temiz çıkar, yoksa da geç olmadan tedavi olursunuz🤞 hayırlı haberler..
Tgb Bende yaptırdım yaptırmakda lazım bence bir çok şeyine bakıyorlar kötümü olur bilinçsiz bişey olsa daha kötü doktor boşuna demiyor evet biraz sıkıcı beklemesi ve o tatlı içtirdikleri şey biraz kötü içilmiyecek kadar igrençde degil bebegin ve senin saglıgın için hiç bişey degil canım yaptır
Caglaasya anneyimmbeennn canım abartılacak bişey yok bugün yaptirdım yaptırma diyenleri dinleme bebeğin ve senin sağlığın için yaptır ilerde önlem alınması gereken bi durum varsa erkenden tedbirini alırsın
Busucan anneyimmbeennn Hamile annelerimizin herseyine cok hak veriyorum ama şu yükleme konusunda felaket durum olarak anlatmalarını bir türlü anlayamıyorum ☺ İçtiğiniz şey bi bardak meyveli soda ya da şerbet ya da bi bardak kola sonrası ve öncesi de verdiğiniz kan var başka da hiç birşey yok. Ben 7. Ayıma kadar kusma atakları geçirdim ama buna ragmen o gun cok rahatsız olmadım. Sadece 12 saat açlıkla gidiyorsunuz kahvaltı etmeden içmek hafif bulantı yapabilir onun haricinde hic birşey yok 😊 On dakika içerisinde kendınızı sıkmadan içerseniz hic bir problem olmaz. Allah korusun sonradan yaşanabilecek problemlerin önüne geçmek için önemli bir test. Hiiç kafanıza takmayın ❤
Ahmedinannesi anneyimmbeennn bugün yaptırdım☺Çok korkuyordum bulantılarım çok fazla olduğu için,kesin kusarım fenalaşırım gözüyle bakıyordum ama çok şükür çok rahat geçti öğürmedim bile.Çilekli gazoz tadında bi içecek içtim öncesinde açlık şekerime baktılar.3 kere kan,2 kere idrar verdim her saat başı şeklinde.Aç kalmakta zorlamadı bu sürede o kadar şekerden sonra çok açlık duymadım🙈hatta o kadar iyiydimki saatler arası beklerken yürüyüş falan yaptım mağaza gezdim😬bünyeyle de alakalıdır tabi ama ben çok hassas olmama rağmen böyle geçirdim,bebeğim de gayet iyi keyifliydi hiç öyle tepki vermedi şekere hareketleriyle falan.Toplam 3 bardak meyvesuyundaki şekere eşit öyle hesapladık biz🤗