Esramese Didi6 yusuf koyucm bn fazla modern isimler hos degil gelecekde dede nine amca hala olarak hayal edemiyorum isimlerle
Esramese Deletedmom0042 berkcan gene iyi epeydir var simdikilr hepten tuhaf canim mina asel falan guzel isimler ama dusunerek koymak lazim yinede ecdadimzdan gelen isimler daha hos ve devam ettirilmeli bence tabi gidipte haydarda koyun diyemem kimseye 😂
Sosyolog Didi6 Murat Selim koyacaz benim hoşuma gidiyor bu isimler şimdiki isimler çok koyulduğu için açıkçası bana cazip gelmiyor ilerde okula giderken çocukların bir çoğu modern isimler olurken arada bizim gibi koyanlar daha dikkat çekici olduğunu düşünüyorum😉 tabi bu benim düşüncem
Didi6 Sosyolog Kullanıcı adınız gibi sosyologsanız, güzel bir sosyolojik tespit diyebilirim. 😁 Murat Selim güzel uymuş. Ben özellikle Murat ismini çok severim.
Omaraysegul Didi6 buyuk kizimin adi Fatıma Ravza🤗🤗 2. Kizim olacak nasip olursa onun adinıda Zehra koyacagiz Rabbim nasip ederse
sbhtyndk Baloglum93 evet tek isim konusunda haklısınız ancak herkesin bir olmaya biliyor cift isim durumu. benim ici ilk isim kayinpedirimin ismi koymakla yükümlüyüz gibi bisey.. oğlum olmus istedigm ismi koymayayım mı durumu soz konusu oluncada 2. bir isim devreye giriyor... tabi yine herkesin kendi görüşü 😊
Esramese sbhtyndk niye yukumlu degilsinci canim bence karismamalari lazim diye düşünüyorum cok istiyolrsa kendi koysalarmis ben aynen boyle dedim kaynanamlara cok degerliyse sizn icin bu kisi bu isim ogluna koyaydn bn cocuguma koymak istemiyrm diye
sbhtyndk Didi6 çünkü anlami ücret demek... araplar fiil ve sifat kelimelerini isimlerden ayirt edebildikleri icin kurandan rastgele her kelimeyi kulağa guzel geliyor demiyorlar.. ama malese bizde aleyna (üzerimize),ecrin vs gibi isimler rastgele konuyor.
Kumru_ Didi6 Moda isimler çok itici geliyo bana açıkçası oğlumun adını Ömer Asaf koyucaz inşallah kızım olsaydı Zehra koyardım
ZehraAlbayrak Didi6 ben hakan koymayi cok istiyodum ama dedem ölunce onun hatirasina ilhan koymaya karar verdik. Sag olsaydi hakan olcakti yani oglumuz😊
sbhtyndk Baloglum93 bence direk anne koymalı.. onca ağrı acı sızlamasını bizler cekiyoruz. birazcık köy ayakli olunca. yok oglan babasının adı koyulmazsa laf söz olurmuş elalem ne dermis.. kendi annem simdiden pazarlik yapiyor 2.lerin isimleri bizden birinin olcak diye.. durum boyle olunca bi yerden haklilar butun maddi manevi problerimize onlar yetisiyorlar bende polemiğe girmedim artk.. siz nasıl isterseniz dedim gectim 😉 o yüzden yaşasin cift isim 🤣
Prensesimi_bekliyorum Benim Allah nasip ederse bir kızım olacak ilk çocuğumuz ve ilk gelinim. Eşim kayinvelidemin adını koymak istiyor adı Gülizar. Eşimi çok seviyorum ve kırmak istemiyorum onun için yanına ikinci bir isim ne olabilir acaba
Esramese Prensesimi_bekliyorum gayet hos isim bence ama yanina pek bisey gelmiyor insanin aklinada kizzzz annen kirilmasn sonra 😂
sbhtyndk Prensesimi_bekliyorum bence gülizar ikinci isimde olabilir... ben Taha Hüseyin istiyorum eşim Hüseyin Taha daha kafiyeliymis... sonucta koyuluyor ya ona bakmak lazm..
sbhtyndk Prensesimi_bekliyorum içinden geçirdiğin bi kaç isim olmustur mutlaka.. paylasirsan yardimcı olanlar olur gibi geliyor..
Deletedmom0042 Esramese berkcan çocukta hoş durur ama 70 yaşında dedede ne bileyim tuhaf geldi 😁 iyide herkes her seye bi kulp takıyor 😁 biz Hamza koyalım dedik, küçücük bebeğe yakıştırmıyorlar bu ismide 😁 alışmışlar Abidik gubidik isimlere 🤣🤣🤪
Prensesimi_bekliyorum Esramese annem vefat etti canım onun ismini de abim koydu ailede koyan biri var yani
sbhtyndk Esramese kayınpederim vefaat etmiş oldugu icin seçim seceneğim yok.. annemler bi ara sıkmışlardı beni hamilelikten olsa gerek.. sinirlendirmeyin beni esimin adını koyarım oğluma dedim 😂.. ama yine onlarn dedigi olucak gibi.. çünkü esim cok hevesli kırmak istemiyorm
Prensesimi_bekliyorum sbhtyndk annem benim ismimi hep ceren koymak istemiş ama babaannem koydurmamis sadece aklıma ceren geliyor