Sonunda ben de oglumla kovusma hikayemi yaziyorum, cok sukur🙏🏻 28. Haftasina kadar sorunsuz giden bir hamilelik gecirdim. Ilk haftada 3-4 gun pembe lekelenme oldu sadece. Ama mide bulantisi filan yok denecek kadar az oldu. 22. Hafta detayli ultrason da iyi gecti. Gel ki 28. Haftada ultrasonda bebegimin beyninde tektarafli 3 mm choroid plexus kisti goruldu. Doktor endiselenmemem gerektigini soyledi. Ama ben eve gelince googleda arastirmalara basladim tabi. Bu kistin trizomi 18 denen kromozom hastaliginin belirtisi ola bileceyini okudum ve cok fazla uzuldum. Neyse ki sonraki gunlerde yalnizca bu kist oldugunda, ek bulgu olmadiginda riskin cok cok asagi oldugunu okudum ve icim rahatladi. Ikili testimiz de iyi cikmisti bu arada. Tam rahatlamisken 32. Haftada bebegimin kalbinde vsd delik bulundu. Doktor buna da hic takilmadi, hayati tehlike yok, olculer cok kucuk dedi, hatta kucuk oldugundan onceki haftalarda gorunmemis. Ama ben yine yikildim, cunku bu artik trizomi 18 icin ikinci bir bulguydu. Cok uzuldum, kendimi de, bebegimi de cok uzdum, simdi cok pismanim buna. Kendimden ihtimaller uydurup hamileligimin son haftalarini kendime zehir ettim, trizomi 18li cocuklarin ailelerinin yazilarini okudum filan. Bebegime alis verisi de korkarak, gonulsuzce yapdim. 37. Haftaya geldigimde bebegimin kilosu 3 kiloya ulastiginda icim rahatladi ama cunku sendromlu bebekler genelde zayif oluyorlar. Veee 39+0 Haftada kendi istegim uzre sezeryanla 4 kilo, 53 sm saglam bir oglum doguldu, cok sukur🙏🏻 Sizlere tavsiyem choroid plexusmus, vsdiymis boyle seylere takip bosuna hamileliginizi zehir etmeyin benim gibi, kotu ihtimallarin sansi coook az ve bol-bol dua ederek ustesinden gele bilirsiniz. Ben her aklima geldigimde bir kagita benim oglum saglam diye tekrar tekrar yaziyordum, o da iyi geliyordu. Sormak istediginiz seyler varsa cevaplaya bilirim.