UmudumOldun Kızlar 19+1 haftalık hamileyim dün tetenoz aşısı , ilk aşımı oldum . Bu sabah uyandığımdan beri göğüslerim ve karnımın sanki küçüldüğünü hissediyorum . Goguslerimdeki sertlik gitmiş gibi . Bu normal mi ? Tedirgin oldum
Ozge3747 UmudumOldun Ben de aynı tedirginliği yaşadım ama bir şey olmuyor korkma dün 2. Dozu vurundum ben de, biraz hareketini etkiliyor ama senin haftanda zaten ara ara düzensizlikler olur, için rahat olsun bence.
blgkstk Bende dün vuruldum ama çok şükür değişik bir belirtim olmadı, hemşirenizi bi arayıp danışın isterseniz
Semooshh Kaçıncı haftada oluyor en son. 18temmuzda (21+0)gel dedi bana sağlık ocağı.. ama doktoruna sor dedi önce yapalım mı diye. Doktora da 23temmuzda(21+5) Randevu bulabildim. Sormadan yaptırmıyim diyorum ama. Ne yapsam bilemedim şuan 20+2ym.
blgkstk Semooshh banada doktora sor dedi. Doktorum zaten sağlık bakanlığı yaptırın diyor benim yorum hakkim yok tabiki yaptır dedi. 20 hafta 1 doz 24 hafta 2. Doz varmış. Isteğe bagli olarak 5 doz yapıp 10 yıl anneye koruma sagliyorlarmis ama ben istemedim 2 doz yeter
UmudumOldun Semooshh bana hiç doktora sor falan demediler . Bende hiç sormadım . En başında doktorum sadece aşıları ihmal etme demişti
Ozge3747 Semooshh 20. Haftada ilk doz bir ay sonra 24. Haftada 2. Doz. Ben Doğumdan sonra üçüncü dozu da yaptırmayı düşünüyorum en azından bu kadar yaptırmışken bir 5 sene koruması olsun.
Ozge3747 UmudumOldun Benim de ilk gebeliğim ve tüp bebek canım. Ben de çok panik ve endişeli biriyim. İlk dozda 3-4 gün hareketi azaldı ama zaten küçük küçük hareket ediyordu. Dün 2. Dozu yaptırdım bugün yine hareketi az ama kendini hissettiriyor. Bir şey olmuyor yani ☺️
Semooshh UmudumOldun doktor aşıyla ilgili bana bişey demedi aşıların tam demişti 2li test zamanı okadar.
nberil selam bende 18+4 üm sağlık ocağından aşıya çağırdılar. bende doktoruma danışmadan gitmek istemedim. Arayıp sorduğumda 19-20.ci hafta kontrolünde doktorun değerlendirip seni yönlendirecek dediler. 20. hafta kontrolümü bekliyorum bende...