Merhaba güzel anneler, 21+2 deyiz biz.. bugun dr.kontrolümüz vardı. Dr hersey normal dedi sonra bi duraksayarak sürekli aynı yere bakip durdu ultrsnda.. sonra dedi idrar kesesinin oldugu yerde iki damar olur, bebekte bir tane görünüyor bir 15dk sonra bebegin idrar kesesi dolsun biraz da tekrar bakalim dedi. Baktik sonuc ayni.. tek damar gorunuyor.. yani dedigimde, down sendromu riski oldugunu 500 euroya testlerin yapildigini soyleyerek istemiyorsaniz bunu belirtmek icin son 3 haftaniz var dedi.. Benim içimde de hic öyle bir his yok.. çunku tek belirti o damarin olmayisi.. down sendromu olan bebeklerde ense kalinligi olur, burun kemigi varla yok arasi olur, cene kemigi geride olur, kemikleri kisa olur vs. Bunlar yok. Tek bir sey o da kesede damar yok.. ki diyelim öyle bir sey var down sendromu teshisi koyulsa ben karnimda oğlumun hareketlerini hissetmisken, bedenimde bir kalbin daha attigini bile bile nasil kiyabilirim ki? Yapamam yani! Kiyamam ona.. Gercekten doktordan geldigimiz saattir aklimda bu konu.. cok korkuyorum..
(Ama bir karar verdim hic bir test yaptirmayacam ve cocugumu her ne olursa olsun hayirlisiyla dunyaya getirecem.. 2 haftada bir dr kontrolumuz olacak artik ama olsun, duanizi eksik etmeyin..) Oğluma değer..