Yenianne61 kizlar merhaba.Ben 10 haftalik gebeyim.Troid hormonlarina bakilmasi gerektigini biliyorum ama ne zaman bakilmasi gerektigini bilmiyorum doktorumda bise demedi aklima takildi..Az once bi post actim ama sanirim ayni doktora muayene olan yok.Bakilmasi gereken bir zaman varmi troid icin? birde b12 dusuklugum var dodex gebelikte kullaniliyormu ?
Yegino Yenianne61 doktorun kan tahlili yapmadı mı canım özel olarak yaptırmıyosun gebeliğin başında alınan kanda bakılıyor zaten tiroide vs. eğer bi sorun çıkarsa dahiliye veya endokrine yönlendiriyo zaten doktor
CicekGirayBysl Yenianne61 doktor bebegin kalp atımını duyduktan sonra senden tüm testleri istemesi lazım tsh b12 vs vs sonuçların sonunda sana gereken bilgiyi verir. Ama kalp atımı duyulduktan hemen sonra tüm testleri istemesi lazımdı
Zeynepzeze Tiroid gebeliğin her dönemin de önemli, çünkü gelişimi etkiliyor. Bilinçli birisiniz bence bir dahiliye polikliğine gidin, yada aile hekimliğine. Kadın doğum doktorunuz da bakar ama söyleyemiyorsanız başka bölümlerde de yaptırabilirsiniz
Yenianne61 CicekGirayBysl Yegino Zeynepzeze Arkadaslar tesekkur ederim 😊 Butun her seyime bakildi.Sadece troid haric.Bende ayrica gidip baktiracagim.Ama bi zamani varmi diye ogrenmek istedim.Bebek bakimiyla ilgili bilincliyim ama gebelikle ilgili hicbi bilgim olmadigi icin sormak istedim tesekkur ederim hepinize 😊
Yegino Yenianne61 belli bi zamanı yok sanırım ama ne kadar erken yaptırırsan o kadar iyi tiroid bebeğin beyin gelişimini etkileyen bi olay çünkü. Benim yüksek çıktı ve 4 aydır ilaç kullanıyorum doğuma kadar da kullanıcam mecbur anca ilaçla normal seviyeye iniyo çünkü 😕