Merhaba hanımlar, ben hamileliğimin başından beri normal doğum diye diretiyordum. Bazı şeyler kaderdir doğum gibi ve herkese bi nebze de rahatlık olması için yazıyorum hikayemi..
40 haftamız doldu Cuma günü kontrole gittim 1 cm açıklığım vardı sancılarım gelip gidiyordu bazen 75 çıkıyordu bazen hiç çıkmıyordu o gün de öyle oldu. Hastanemiz uzak olduğu için yaşadığımız yere doktorum yatmami istedi benim sancilarim çok yok diye eve geldim. Dinlendim yattım nasıl gelecek sancılar nasıl olucak doğum diye düşünüyordum anlayamazsam diye Allahtan ailem erken gelmişti yanımıza..
Gece 12ye doğru 5 dkya bir giren sancılarım oldu baktım normal sancı gibi değil herkes diyordu anlarsın diye gerçekten anlaşılıyor adet sancısının biraz siddetlisi korkmanıza gerek yok geliyor ve gidiyor size rahatlayacak zaman kalıyor.
Gece 1 de hastaneye yatış yapıldı ve 2 cm açıklığım vardı sancılarım anlamadığım şekilde arttı dayanamayacak noktaya geldim benim bünyemle alakali burası da sizi korkutmasın. Epidural aldım ve sabaha kadar rahat rahat bekledim aşırı rahat birşey kesinlikle tavsiye ederim imkanı olanlara. Açılmam yavaş ilerledi sabah 8 de 6 cm açıklığım vardı öğlen 1 de hala 7 cm di artık doğurmak istiyordum bunalmıştım yürüyüş yaptım comeldim kalktım ağrı hissetmeden taa ki 8 9 cm olana kadar aşırı bir sanci geldi epidurali bedenim artık kabul etmedi bebeğim hala kanala inmemişti çok bağırdım dua ettim nefes alıp verdim bol bol nefes alın hamilelikte ve sancı anında cok faydasi oluyor rahatlatıyor ve bağırın. Bağırın ki rahatlayın. Suyumu patlattılar hala bebeğim inmedi ve sezaryana alındım. Hamdolsun ki sezeryana alınmışım çünkü bebeğimin kordonu kisacikmis kanalda sıkışma ihtimali çok yüksekmiş bazı şeyler nasip kızlar deliler gibi normal istiyordum ama şimdi iyiki sezeryan oldum diyorum. Keşke başta sezeryan deseydim diyorum o acı ve sanci anında çok zorlandım kaderi çok da zorlamamak lazım diye düşünüyorum.. Çok şükür bebeğim de ben de şimdi iyiyiz 6 gün oldu ve ben normal hayatıma devam ediyorum birinci gün taburcu oldum hamdolsun.
Tavsiyem;
👉Yanınızda bakaniniz mutlaka olsun yoksa da siz bol bol yürüyün o dikişleri ağrıları düşünmeyin herşey beyinde bitiyor👍
👉Sütum çok şükür hemen geldi eve gelince bol bol komposto içtim dut ve incir suyu kompostosu acayipppp süt yapıyor tavsiye ederim 👌
👉Gaz ve büyük tuvalet sorun etmeyin rahat bırakın kendinizi ve sadece çorba için zaten hastanede ilaçlar serumlar takılıyor rahatca çıkıyor
👉 ilk ayağa kalkarken sızlama şeklinde oldu aman aman öldüm bittim olmadı kimseyi dinlemeyin sadece baş dönmesi oluyor oda çok hafif . Ameliyat çıkışı da aynı şekilde baş dönmesi oluyor mide bulantısı ona da ilaçla müdahele ediyorlar.
Başka sorusu olan varsa cevaplayabilirim.
Ve dualarınız da bol bol Allahım merhametli insanlarla karşılaştırsin diye dua edin hastanedeki ebeler ve doktor çok önemli.
Herkese hayırlı sağlıklı doğumlar olsun inşallah 🌺😊