Tugce0902 EsraDefne 32. Haftamda erken dogum riskim oldugunu soylemisti doktor. Acilmam parmak ucu denecek kadar ve servikal uzunluk 1 mm kisalmisti. Progestan fitil kullandim. Bol bol istirahat ettim. Suan 36+1 gunluk oldum. Size tavsiyem agir isler yapmayin . Ve mumkunse tum gunu yatarak gecirmeyin 15 dakika ayaktaysaniz 1 saat uzanin doktorum bana bu tavsiyede bulunmustu. Uyguladim ve suan risk ortadan kalkti 🙂
EsraDefne Tugce0902 canım progestan yumuşak kapsül bana da verdi ama çok uyku yaptı daha ilk almam da ağızdan aldım ama vajinal da alınıyormuş aynı hap mı acaba ya iki şekilde de alınıyormuş..?
Betbet EsraDefne beklerken bakicam bakalim ben de bu sefer cunku benim doktorum da hemen olumsuz seyleri soylemiyor ondan kendim baksam daha iyi olacak
Oge EsraDefne yatın bol bol ben progestan kullanıodm sizin haftalarda dr unuz gerek görmemiş demek ki bende açıklık yoktu ama belki ondandr sağlıcakla kucağınıza alın inşallahh 🙏🏻🙏🏻
Burcuk Tugce0902 32de bende hastanede yattım. Görünürde hiçbir şeyim yokken nst de Doğum sancısı çıktı . Ambulansla erken Doğum ünitesi olan yere naklettiler tabi ben şok. Gittik çatı muayenesi yapıldı serum takıldı (4adet) 2 iğne ve bir sürü ilaç .. artık gözlerim kendi kendine oynuyordu ilaçlardsn. Her 2 saate bi nst ., Neyse bi günde sancımın azaldığı görüldü . Açıklık yokmuş çok şükür. Çok yürüyordum geziyordum doktor sıfır hareket bol yatış dedi . 36ya kadar dayansın dedi . Şimdi magnezyum kalsiyum Demir vitamin kullanıyorum her hafta nst ye gidiyorum . Şuan biraz hareket etsem Bebek şiddetli şekilde aşağı vuruyor 35-4 oldum
ysnrtn Merhablar arkadaslar bnde 34+5im bnimde kasiklarimda karnimda belimde agrilarim oluyor birde kasiktan rahime baski hissediyirum afedersinzi sanki kucuk tuvaletim varmis ama tutuyirmussum gibi bir hic kontrolume 1 hafta var beklesemmi acaba
Tugce0902 Burcuk cok gecmis olsun saglikla kucagimiza alalim insallah. Bende adet sancisi gibi hafif bir karin agrisi ve bel agrisi sikayetiyle gitmistim. Bir anda ne oldugumu sasirdim 10 tane serum 3 ciger gelistirici igne ve surekli nst. Sizi cok iyi anliyorum kendinize ve bebeginize dikkat edin 🙂
Anneoldum Zuzu geçmiş olsun canm bende 28+6 oldum 27+6 da hastaneye yatışım yapıldı nidilat ve antbyotik verdiler bana da ama nidilat sadcee 2 gün verdiler smdi sancm ckmyor dye mi yazmadılar acaba bana Benimde 1 cm aciklik ve sancm vardı nstde
Zuzu Anneoldum kuzum sanada çok geçmiş olsun.Enfeksiyon kaynaklı erken doğum tehditinnolmuş anladığım kadarıyla.Antibiyotik tedavisi sonucu geçtiği içinde devam etmemişler,bu çok iyi birşey demek ki kasılmaların devam etmiyor.Ben mecbur devam ediyorum çünkü kasılmalarım malesef devam ediyor
Srpldnzylmz EsraDefne Benimde hiç bir belirti yokken 32.haftamda nst de sancım çıktı karnım sertleşiyor ve bi yere toplanıyordu bu Doğum kasılmasıymış. Yatışım yapıldı o gece nöb dr baktı açıklık yoktu ertesi gün kendi dr baktı açıklık yoktu adalat başladılar bende de bebekte de taşikardi yaptı kestiler şimdi sadece progesteran alıyorum