Zuleyha18 Kızlar ciğer geliştirici iğne ne zaman yapılmalı yada ne zaman yapılırsa yapılsın etkisi Doğuma kadar sürüyo mu yoksa tekrarlamak gerekiyor mu nasıl bi iğne yaptıranlar , bilgi sahibi olanlar yazabilir mi ??
Mervednr Zuleyha18 erken doğum riskin yoksa yapılmıyor diye biliyorum. Bende 26. Haftada yapıldı erken doğum riskim vardı
cinarsirac Zuleyha18 Bana 29 haftalıkken bi gün arayla iki doz yapıldı sancım çıkıyordu ve açılmam vardı diye ama bebeğim 39.haftada sezeryan ile doğdu 🌸
anapanda12 Bana 24 haftada 4 doz iki seferde yapıldı. Erken doğum riski varsa yapılıyor veyahut acil sezeryan gerektiren durumlarda bu anne ve bebeğin durumuna göre değişebilir kimi zaman 12 saatte kimi zaman 24 saatte iki doz olarak vuruyorlar genelde bebek solunum sıkıntısı yaşamasın diye yapılıyor bebeğin ciğerleri erkenden solunuma hazırlanıyor
Zuleyha18 anapanda12 Şimdi bende serkilaj var ve 26.haftamda oldum bebek büyüdüğü zaman olduğum için dikişleri patlatma ihtimali var ama doktora iğneyi söylediğim de Doğuma 24 veya 48 saat varken yapılıyo ddi ama araştırmalarım sonucunda daha erken yapılanlar var erken yapılanların etkisi olmuyo mu o zaman 😑
Konul_Nilay anapanda12 kaç haftada geldi bebek cnm.benimde öyle bir riskim varda korkuyorum.bilgilendirirsiniz çok sevinirim
anapanda12 Zuleyha18 bende serkaljlıyım ve 37+3teyim bana 24 haftada her ihtimale karşı devlet hastanesinde yapıldı, eğer erken doğum riski var ise yaptırmasını rica edin son ana bırakmayın. Yan etki olarak bebeğim iki üç çok az hareket etti ama sonra düzeldi çok şükür
Beyazlale anapanda12 hareketleri gercekten azaldi ya en son dozu sali gunu oldum bugun persembe nezaman duzelir acaba ?
anapanda12 Konul_Nilay henüz doğurmadım. 37+3teyim. O haftalarda doğurmaya çok yakındım şimdiyse Yürüyüşlere hurma yemeye falan başladım dikişlerim var sanırım onlar alınana kadar da pek sanmıyorum geleceğini
dytays_2 Haftamdayım nst de sancı çıktı ve rahiz ağzı 27mm düştüğü için iki doz yapıldı. İkiz gebeyim bu arada. Gerek görülürse yapılıyor sanırım bu gibi durumlarda
Ozge3747 dytays_2 O haftalarda nst de sancı çıktığını nasıl gördünüz? Genel kontrol olarak mı nst ye giriyordunuz Ya da öncesinde ağrınız falan mı oldu da nst ye girmenizi istediler?
dytays_2 Ozge3747 bariz bi şikayetim yoktu bebeklerim belli taraflarda çok toplanıyordu genelde en son gece toplandıklarında hafif bel ağrısı hissettim hemen sabah doktora gidip bi nst istedim ve sancı görüldü. Bugüne kadar her şey çok güzel gitti ama bi anda durumumuz riskli olmaya başladı artık yatarak uzatmaya çalışıcaz🙏🏻
Ozge3747 Mervednr Ben de 24 haftalığım serklajlıyım. Normal bir ağrı mı yoksa erken doğum riski mi ayırt edememekten çok korkuyorum. Ağrınız nasıl bir ağrıydı şiddeti nasıldı?
Doppelherz cinarsirac bana da erken haftalarda yapılmıştı , 38 e dek geldik ve dogum olmadı sizce yan etki vs olmuş mudur korkularım var
Ozge3747 dytays_2 Umarım sıkıntısız bir şekilde atlatıp bebeklerinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız. 🙏🏼Ben de serklajlı olduğum için hafif adet ağrısı gibi bile olsa normal bir ağrı mı yoksa erken doğum riski mi bunu ayırt edememekten çok korkuyorum. 😔24 haftalığım bu arada.