Zeynepkozan vallahi her türlüsü agrı dert inanın. Allah yardımcımız olsun öncelikle ve sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Ben şuan 40 haftalık gebe sayılıyorum, 39+6. günümdeyim. Hem devlete gittim, hem de son kontroller diye özele de gittim. Devletteki doktorum 37. haftadan sonra beni her gördüğünde "kız sen doğurmadın mı hala" diye şaşırdı. Normal doğumu bekliyorum çünkü ve onun yapabileceği tek şey kontrolleri yapıp bebeğin sağlığına bakmak. Bir yerden sonra bunu duymaktan sıkıldım, doğuramadım yani işte görüyor, ben ondan medet umuyorum, o da doğal yollarla sancımın gelmesini ve doğumun başlamasını bekliyor haklı olarak. Bu böyle olmaz dedim, özel hastaneye gittim, dedim ordaki doktor en azından bi şey söyler ama o da aynı şeyleri söyledi. Rahim yumuşamış, çatın normal doğum için müsait, bekleyeceğiz dedi. Hatta ben doğuramayacağımı düşünmeye ve kendimi çok kasmaya başladım, sezaryen istemeyi bile düşündüm ama yok, herhangi bi engel olmadığı müddetçe önceliğimiz normal doğum dedi ikiside. Sizin doktorunuz da sizi rahatlatmak için tercihi size bırakmış ama öncelik elbette normal doğuma yönlendirmek olmalı. İsterseniz başka bir doktorun da görüşünü öğrenebilirsiniz, bence bunda hiçbir sakınca yok :)