Nihanak Badevehande badeyi ben de cok istiyodum elif bade koyacaktim ama tasavvuftan once malesef kelime anlami sarap icki demek oldugu icin koyamadim o kadar sevmistm ki cok uzuldm alamindan sonra simdo Elif Su koymaya karar verdik 😊
Minti Iremgokce. Ayy gözün aydın canım. Bizim de prensesimiz olucak 😊 biz UMAY koyucaz. Anlamı :Türk mitolojisinde doğum ve bereketin sembolü olan en önemli kutsal varlıktır.
Elifyor Badevehande bende Bade düşünüyordum ama anlamı içki şarap demekmiş dini anlamda da bu şekildeymiş ve koymak caiz değilmiş diye duydum öğrendim o yüzden vazgeçmiştim içimde kalacak bir isimdi siz iyice araştırdınız mı acaba sizin bilginiz ne
Badevehande Elifyor niyet dinimizdede çok önemli bilirsiniz ki ben Kuran’da cennet şarabı olduğunu biliyorum ve bu niyetle koyacam anlamı şarap ise şayet cennetteki alkolsüz olanını düşünerek koyacam çünkü günümüzdeki şarap alkollü ve müşriklerin uydurduğu bir içecek. Tek bir anlamı yok tasavvuf da ilahi aşk demek caiz olmasa benim annem 7/24 kuran okuyan namaz kılan bir insan kendi torunu için uyarırdı koyma derdi ama oda benim gibi alkolü içine katmadan düşündük😊😊
Elifyor Badevehande canım bende tekrar araştırdım her yerde caiz değil isim olarak kullanılmaz yazıyor tabiki niyet önemli ama insan yine de tereddüt ediyor malesef mesela bu bir tanesi https://www.ismicaizmi.com/bade-7838 . Bende aşırı istemiştim ama böyle olunca çok üzüldüm 😐
Badevehande Elifyor Ben sorumluluğunu alıyorum canım yinede kararlıyım içime sinen başka isim yok çünkü alin mila asel felan hoşuma gitmedi diğerleride klasik geliyor💞
nilaylaylaylay Feray koyacağız biz. Eşimle ikimizin isinlerinin birleşimi. vefa andaç sude bunları da beğeniyorum canım ben