Arkadaşlar bende doğum yaptım sonunda 😊 biraz uzun olacak ilk defa belki böyle doğum duyacaksanız okuduklarımdan duyduklarımdan farklı bir doğum yaşadım 🙄 8 Temmuz sabah 8 de gittik muayne oldum 40+3 tüm doktorum muayne etti suyumun azaldığını söyledi ve açılmamın hala 2 cm olduğunu söyledi o yüzden yatışım yapıldı. Doğumhaneye girdim önlük giydirildi ve nst ye takıldım kendi sancım yoktu hala suni verilceğini söylemişti doktorum zaten. Lavman yapıldı sonra suni takıldı, karnım sertleşmeye başladı kasıklarımdan belime vuran tatlı bir ağrı girdi ve en tuaf olan şeyi söyleyim sabah 9.30 da takıldı öğlen 3 4 gibi serumum bitti bende hala tık yok bildiğiniz suni bende hiç işe yaramadı arada ağrı geliyo ama bana hiç işlemiyor odamda takıldom az gülüyorum eğleniyorum hani sıklaşmasını bekliyorum gelen giden çok oldu yok sen doğurmazsın suni bile tutmadı sende diyip durdular ve bende aynısını düşündüm dedim kesin beni sezaryene alırlar ama benim doktor inat ille normal olcak gece 11 oldu hala tık yok be sabahtan geceye kadar 2. Kez suni takıldı yine ses seda yok gece 1 de kestiler suniyi odamda duruyım dedim gece 2 oldu içime korku düştü nedense annem odada uyuyodu eşime dedim beni doğumhaneye götür nst bi baksınlar bebeğin kalp atışını duyayım dedim gittik sonra ordaki ebe eşime daha odaya göndermicem en torpili size yaptık bundan sonrası bende dedi eşim üzüldü bana kıyamadı ama gitmek zorunda kaldı bende doğumhanede hiç rahat değilim benle birlikte yatış yapan herkes doğurdu demiyim doğurmadı sezaryene alındı bende diyorum artık benide alın yeterki gelsin şu çocuk yok inat ettiler her neyse az kestireyim dedim sabah 6 ya doğru kasıklarıma ağrı girdi suni keseli çok oldu birden yattığım yerde suyum gelmeye başladı ama ne su baya geldi hemşireyi uyandırdım dedim benim suyum geldi nst taktı sancılar 100 ü buldu ama dayanabildiğim kadar dayanıyodum o kadar suni yedim işe yaramadı kendi sancım geldi birden ebe geldi açıklığıma baktı açıklık 4 cm dedi oho dedim daha var ilerlemez ben yandım baya ağrı çekiyorum dedim eşimi görmek istiyorum kapıdan 5 dakkada olsa tamam dedi eşimle annem geldi yalvarıyorum nolur epidural yaptırın ben dayanamıyorum annemin gözleri doldu dayan kızım az kalmış dedi eşiminde gözleri doldu beni doğumhaneye soktular geri içerde geziniyorum sancı dinlendirirken hareket ediyorum ama sancı gelince hiç bit hareket edemiyorum inliyorum yarı saat felan geçti ıkınma hissi geliyo bana ebeler sakın ıkınma şu an değil diyolar doktorun gelicek bekle diyolar tamam diyorum bebeğim için ama o ıkınma hissi geldikçe ıkınmamak için can çekiştim anırıyorum artık öyle bi dua ettim herkese kendime bütün hamilelere Allaha yalvarıyorum ama kan gelmeye başladı yan taraftada doğum vardı ben çok inleyince Zeynep çatıya çık dediler ama ıkınma bağırıyorum artık gelsin doktor dayanamıyorum ıkınmam lazım diye çıktım çatıya hala bekliyorum doktoru ebeler bakıyo açıklığa ben diyorum daha var heralde açıklığıma ama dokudukları bebeğimin kafasını geldiğini hissettim tam açıklım dedi nasıl sevindim dedim yarı saatte tam açıklıkmı ? Gerçekmi bu ? Tek sıkıntı doktoru beklemek ıkınmadan ama kafayı sıyırıcam doktor 8 de geldi dedim çabuk başlayalım artık dayanamıyorum geldi hemen evet şimdi kesintisiz şekilde ıkın dedi ama altımda nasıl baskı var anlatamam yapamıyıcam sanıyoru m doktorum diyo hadi kakanı yapar gibi kesintisiz ıkın kesme sakın diyo dediğini yapıyorum tam nefes alcam ıkın diyoo 2 saniyelik nefes çektim ve son gücümle ıkındım kesi attı kafası çıktı kesi atması çok rahatlattı beni vücudunuda çekti birden bütün sancım gitti ama hala içimde bir ağırlık var dikti beni sadece ipi geçirme hissi geliyo ama acı yok diktikten sonra eşi çıkardı ıkın bidaha dedi 2 saniyedeee o çıktı eşi çıkınca daha da bir rahatladım doktoruma diyorum doğurdummu o benim bebeğim mi nasıl yaptım normal dogummuydu bu şok içindeyim normal yaptığıma hiç bitmeycek sandım sanki çatıda durdum dinlendim anın tadını çıkardım yanımda bebeğimi giydiriyolardı izliyodum önce bebeğimi odaya götürdüler sonra beni ama yorulmuşum bitiğim eşimin oğlumun yanına gitmeyi bekliyorum odaya soktular beni bi ağlamaya başladı anne bende doğurdum bak nasıl yaptım diyorum annemde ağlıyor evet bak çok çirkin bi oğlun oldu dedi gülüştük ağladım eşim ayrı şoka girmiş zaten şükür yatağıma uzandım sütten çok su gibi kahverengi bişey geliyodu göğsümden annem oğlumu verdi kucağıma gösterdi nasıl emzirceğimi çok şükür oğlumun refleksi çok iyi az bile gelse emiyodu ben yardım ederek kavrıyodu memeyi hiç uyumuyo ama gözleri fıldır fıldır eşime benzicek dedim hep 9 ay boyunca çocukcağız bana benzemesinmi 😁 evet resmen 24 saat boyunca suni yedim hiç bir işe yaramadı ve kendi sancımla 2 buçuk saatte dogurdum resmen 9 Temmuz 08:10 da oğlum dünyaya gelmişti 49 cm tam 3.000 kiloydu. Öğleden sonra doktorum iyiysem taburcu olcağımı söyledi ve hiç beklemedim kaçar gibi çıktım hastaneden valla o kadar çok sıkılmıştım. Gelen gidenim çok oldu ama mutluyum çünkü sonunda doğurmuştum ama çok yorulmuştum ve ayakta gezinirken nefesim kesiliyodu eve gelince oğlumu yıkadık hemen oda hastane stresini atsın bende atym dedim üzerimden şimdi yanımda mışıl mışıl uyuyo sonunda sütğmde sorun yaşıyorum kahverengi şeffaf bir sıvı geliyo süt böylemi bilmiyorum kuruyınca yapışıyo sağınca az geldi tahminim brbişiminde çok karnını doyurmadı ama şekeri ve sarılık testinden geçti hemşire hastanede emzirdiğin gibi evdede devam et dedi şu an çok yorgunum hala adam akıllı uyuyamadım babayı yere attık beşik yerine benim yanımda uyumak istiyo paşa bu gecelik böyle yaptık bakalım bende dinlenirsem dikişlerimde azar azar geçerse hemen toparlarım inşallah Allah hepinize kolay doğumlar nasip etsin hepinize çok dua etm o sancıyı çekerken hepinizi öpüyorum ben happy kidse kaçar 😊😊💖