Sekam kızlar sonunda bana da anlatmak nasip oldu hamileliğimin başından beri zorlu bir süreç geçirdim önce dış gebelik dediler sonra boş gebelik sonra Kanında enfeksiyon var bebeği alcaz dediler ben hiç birine inanmadım oğlum sağlıklıydı hissediyordum 18+4 de plasentamın Doğum yolunu kapattığını öğrendim ondan sonrası zaten vahim 25+3 de trafik kazası geçirdik ama oğluma da bana da hiç bişe olmadı önlem amaçlı iki gün hastane de kaldık 26+0 da plasenta yukarı çıkmadığı için doktor hastane değiştik artık her hafta kontroller başladı 34 den sonra bebeğim de gelişme geriliği olmaya başladı ama anacımız 37 ye kadar gelmekti 36+4 de sabah sancı ve kasılmayla uyandım hiç bişe anlamadım normal sandım o gün akşama kadar karnım taş gibi olup olup durdu en son akşam duş aldım nişanım geldi nişan gelince korktum ve hastaneye gittim bebeğim Doğum yoluna girmişti plasenta aşağıda olduğu için plasentasını zorluyordu o gece yatışım yapıldı hemen ilk doz ciğer geliştirici vuruldu sancımın durması için peşpeşe serumlar bağlandı sabaha kadar sancım azaldı ve sonra bitti 24 saat sonra ikinci doz ciğer geliştiri de vuruldu ve artık Doğum için bekleme vaktine geçtik 05.07.2019 da 37+0 sabahı doktorum ameliyattan önce magnezyum yüklemesi yaptı sonra ameliyata girdim 08:35 de minnak oğlum ağlamaya başladı o an herşeye değer o an için herşeyimi veririm sonra ameliyatın zorlu süreci başladı plasentam rahme yapışık çıktı ama doktorum bunu çok güzel bir şekilde halletti saat 10 da ameliyattan çıktık bebeğimin kan şekeri düşük çıktığı için acil küvöze alındı 4 gün de bebeğimi küvözde bekledim ve bugün aldım onu biraz fazla küçüğüz ama büyüycez 2350 grm 42 cm doğdu çok şükür herşeyi çok sağlıklı allah herkesin evladını bağışlasın bu kadar zorlu süreçten sonra yavruma kavuşmak çok güzeldi spinalin etkisi de çok rahat geçti hiç problem yaşamadım hep yürüdüm. Hastane çantama koyduğum en mantıklı şey rezene otu ve anason otu çok güzel süt yaptı. Depend çok işe yaradı 4 takım gecelik aldım hepsini kullandım pijama takımı hiç bi işe yaramadı kullanmadım süt sağma makinesini iyiki yanıma almışım dedim aldığım en mantıklı şeylerden biriydi. Şimdilik aklıma gelenler bunlar kızlar soracağınız birşey olursa cevaplarım :)