Bu gönderiyi yazabilmek için 9 ay bekledim desem hiçte yanlış olmaz , hamilelik gerçekten başlı başına bir bekleyiş bir sabredis ... suan da yanımda uyuyan minik kızımı gördükçe de beklediğime değmiş diyorum ve size kavuşma hikâyemizi yazmaya başlıyorum 😊
Belki beni önceki gönderilerimden bilenler olucaktir doğmak bilmeyen bir bebek anneside benim kızım tam 41+0 da dünyaya geldi .. 40 haftalik olduğumuzda doktor kontrolünde sıfır açıklık sıfır sanciyi duyduğum anda çok üzülmüştüm , cunki 37 38 inci haftalarda baslayan yalancı sancılarım beni hep daha erken dönemde kızıma kavusucagim konusunda yanılmıştı , ayrıca da artan saçma sapan sancilar iyice yorgun düşürmüştü.. 40 haftaki kontrolumde doktorum en fazla 1 hafta daha bekleyeceğini 41+0 da suni sanci ile doğumu başlatacağını söylemişti, hep normal dogum yanlısı olduğum için direk sezeryan kararı almak yerine suniyi denemeyi tercih etmiştik.. işte o günden sonra bana her gün zehir oldu resmen yapmadık şey bırakmadım ,hurmalar yuruyusler suquatlar vs..🤦♀️ iki gunde bir muayeneye gidiyorum ve duydugum sey sifir aciklik artik cinnet gecirmek uzereydim.. taki 40+5 daki muayenemde 20 dk bir sancilarin ciktigini gorunceye kadar doktorum tekrar muayene etti ve yine sıfır açıklık olduğunu ancak serviksin tamamen sifirlandigini söyledi eğer sancim artarsa açıklığın oluşmaması için hiçbir neden olmadığını anlattı bana tabiki bir umut oldu , cumartesi kontrolden sonra gece nisanım geldi , hafif sancilar başladı bende ama tam olarak düzene oturmamış hafif sancilar o geceyi öyle geçirdim ve o hafif sancilar bende 1 cm açıklık oluşmasını sağlamıştı.. yani kızım eğer kendisi dogmazsa suni almamak için bir nedenim kalmamisti. geldik pazar gününe günü hafif ve düzensiz doğum sancılarıyla ertesi gün yatişim yapılacağı içinde evimi temizleyerek yemek için bir şeyler hazırlayarak gecirdim ..derken gün bitti ama bende bitmiştim gece oldu saat 12den sonra bende inanılmaz sancilar başladı tam olarak düzene girmiş 5 dkda bir gelen ve geldiği gibi inleten inanılmaz sancilar .. Hep hayalimde sancimi evde çekip hastaneye öyle gitmek vardı ve öylede nasip oldu . Dışımı sıktım ve sabah 7ye kadar muazzam sanci cektim evde yerlerde surunmeli 😄🤦♀️ sonra zaten yatişim da yapılacağı için hastaneye geldik ve nstye bağladılar aşırı şiddetli 3 dk bir gelen sancıları gördük ebemiz açıklığına bakalım sancilarin cok siddetli istersen epidural yapalim dedi ben acikligima gore karar vereceğimi şuan için dayandığını söyledim ve ebemiz muayene etti 6 cm açıklık oluşmuş suyunu patlatalim zaten ilerler dogumun hiç yapmayalım epidural dedi ben zaten hiç istemiyordum epiduralde boylece aradan çıkmış oldu yani .. 6 cm açıklık duymak benim için hayal gibiydi kadina sarilmamak için zor tuttum kendimi .. sonra yatış işlemlerim yapıldı üst baş derken 8 de girdigim hastanede bir şekilde 1 saat geçmişti sonra ebem duşa soktu beni ama sancidan ayakta duramıyorum tam yarim saat sıcak suyun altında bekletti beni inanılmaz rahatladım sonra kuruladım filan,b çok az kaldığını kaka hissi filan gelirse söylememi istedi , soyledigiyle birde bana ikinma hissi geldi hemen muayene etti ve tam açıklık 😱😱 aman yarabbim bu kadar hızlı ilerleyeceğini hiç tahmin etmemistim heyecanla korku bir araya geldi elim ayağıma dolaştı resmen.. hemen doktoruma haber verdiler beni de doğum masasına aldılar birkaç kez nasıl ıkınmam gerektiğini anlattılar sonra doğum başladı.. bence ıkınmak doğumun en zor ve can alıcı ikinci kısmı sancidan sonra geri kalan hicbir şey zor değil.. tam 3 kez arka arkaya sancimla birlikte ikindim ve mucize gerçekleşti.. inanılmazdı tek kelimeyle o çıkışını hissetmek karnının birden boşalması o anki rahatlama muhteşemdi 🙏 kizim doktorumun verdiği son günde 8 temmuzda saat 10 da dünyaya gelmiş oldu .. suan yanımda uyuyor ve bu mucize arkadslar gerçekten tam anlamıyla mucize .. Allah isteyen , bebek bekleyen herkese nasip etsin , herkes sağlıkla kucağına alsın bebeklerini inşallah..