Benim kuzuma kavuşmam biraz farklı oldu. 37. Haftada doktorum acil durumlar sebebi ile sürekli randevu erteledi. Bu arada herkes bana bebek yukarıda normal doğurtmazsın diyorlardı🤨 38.Haftada sabah 08:00 da hastaneye gittim. Doktordan sonrada havuz planladık kızlarla kocam Yanımda yok tek başımayım havuza gideceğim ya 😂😂😂
Doktorum muayene etti 4 cm açılman var ve bebeğin suyu azalmış sabah çok erken daha su azalması olabilir kahvaltı yap nst bağlansın dedi. Birde cumaya ve pazartesiye randevu almamı söyledi. Nst de hafif sancı çıktı gösterirken sonucu dedi ki git meyve suyu iç şu suyuna bakalım alışveriş merkezine gittim tatlı yedim 2 saat dolaştım bu arada regl sancısı gibi ağrım var ama elle muayeneden oldu sanıyorum ben. Tekrar doktora gittim öncesinde lavaboya uğradım kan var 1-2 damla tahriş oldu diye düşündüm. Doktor suya baktı iyi oğlun çiş yapmış artmış dedi. Tam çıkarken tahriş ettiniz galiba kanama oldu diyince muayene 5,5 cm açılma ve doğumhaneye çıkıyoruz dedi. Saat 12:00 Başladım ağlamaya kocam yok annem yok. Hemen eşimi aradım inanmadı tabi ağlayınca ciddi olduğunu anladı. Evden bavulu aldı geldi.Herkese haber verdim. Doğumhanede 1 saat sonra ebe 7 cm açılma dedi suyum geldi o ana kadar ben sancı hissetmedim sonrasında başladı sancılar ve mide bulantısı... banyoya soktular beni pilates topunun üzerine eşim ile kankam elimi tutuyor bir taraftanda karnıma belime sıcak su tutuyordu. 2 saat sancı ile açılma 8 oldu sonra ebem geldi bana yardımcı ol doğumunu 2 saat kısaltalım dedi elle müdahale etti ölüyorum zannettim 😢 30 dakika sonra doğumhaneye aldılar ve oğlum geldi🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Öğrendiklerim
🐣çantanızı erkenden hazırlayın her randevuya son ay eşinizle gidin yalnızlık zor.
🐣beni sezeryana alın diye yalvarırken yanınızda gaz veren, destek olan kankanız olsun
🐣tecrübeli ebe ile doğum kolay oluyor sanırım 😜
🐣son 1 saat gerçekten ölüm gibi böyle bir ağrı yok tarif edemem 😖😖😖
🐣 Doğumhanede en önemli şey ıkınmak ve 3 ıkınmada bebeğinizi çıkarmak zorundasınız yoksa oksijeni düşüyor YouTubedan nefes ıkınma okuyun çalışın.
🐣 ben 3 saatte doğurdum herkesin durumu farklı kendi hikayemizi kendimiz yazıyoruz kimse ile kıyaslama yapmayın
🐣mutlaka depend lohusa külodu alın. Doğumdan sonra duş alın.
🐣 çantanızda 2 pijama 2 adet Hastane çıkışı mutlaka olsun. Fazlası gereksizmiş.
Merak ettiklerinizi lütfen sorun cevaplarım 🥰😘😘😘