Gamzeckr Kızlar malum kurban yaklaşiyor benim doktorum ete dokunma dedi ama dokunmadan da olmuyor siz ne yapıyorsunuz 🤷♀️🤷♀️
Sumeyraerva Gamzeckr eldivenle dokun canim bende ete cok dokunamam ya esime dogratirim yada eldivenle ben yaparim ama dedigin gibi kurbanda yapiyoruz mecburen eldiven tak hatta iki kat tak eldiveni daha iyi olur
Sumeyraerva Haticemre21 ben cig oldugu icin dokunamiyorum icim bi garip oluyo onun icin ama etten bi zarar geleceginide hic dusunmuyorum ellerini bi yerine surme ne olur ne olmaz leke cikmasin bebiste gerci ben buna da inanmiyorum da
Aynur63 Haticemre21 toksoplazma diye bi hastalık var kedi köpek çig etten geçiyor ondan dokunmayın diyolar
yagmurkiz Haticemre21 Sumeyraerva Anneyimmmmm Ete dokunmamaktaki amaç çiğ etteki toksoplazmalar eğer bağışıklığınız yoksa açık yaralarınızda vucüda teması ciddi sıkıntılara neden olur leke felan batıl inanç onlar. Eskilerde öyle bişey yokmuydu diyenler olucaktır eskiler zaten tarlada tapanda ahırla hayvanlarla daha çok temas halinde olunca bağışıklık kazanmış oluyor zaten. Dikkatli olmakta fayda var
Gamzeckr Anneyimmmmm pişmemiş ve az pişmiş hayvansal gidalardan mikrop bulaşa biliyor buda bir cok hastaliga sebep oluyor
MerveKrmz doktor tabii ki de bebekte leke olcak diye söylemiş olamaz🤦♀️ üstelik o ette degil cigerde oluyo derler dokununca biyerine dokunma bebekte leke cikar diye. doktorun soyleme amaci toksoplazma tehlikesinden dolayidir muhtemelen.
Gamzeckr MerveKrmz l😂😂 lekeden degil tabiki cig etteki toksoplazmadan enfeksıyon kapma riski var sanırım ondan
Kubuuu1 Gamzeckr toksoplazma bulaşma riski var çiğ ete dokunmamak gerekiyor ben mutlaka eldiven takıyorum normalde hiç sevmesem de
Ecmelinannesi Walla ben dokunuyorum hatta az önce yemek için dokundum dogradim daha öncede çok dokundum yani
Brnaebu Gamzeckr dokunmuyorum dokunmadim da hicbirsey sağliktan daha önemli değil bu bayram sizin yerinize baskasi dokunsun