Merhaba hanımlar. 2 yıl aradan sonra ikinci sezeryanımı sizinle paylaşmak istedim, benim durumumda olanlar ve diğer tüm bebek bekleyenler için bir fikir, rahatlama seansı ☺️ Vs..
ilk sezeryanım 2017 de genel aneztezide oldu ne yalan söyleyim genel aneztezi benim için biraz ağır geçti. Uyanma aşaması, uyandığında nefessiz kalma, acıyla uyanma ve tüm gün boğazda geçmeyen gıcık hissi. Bunlara istinaden 2 gün önce kızımı spinal aneztezi ile dünyaya getirdim. Süreci tam anlamıyla yazıyorum. Sabah odaya yerleştirdikten sonra kan alındı testler, imza işlemleri derken ameliyathane önlüğümü giydirdiler. Ve sonta takıldı hayırrr asla asla korkunç değil, hiçbirşey hissetmiyorsunuz, acımıyor sadece rahat olmanız lazım. Daha sonra ameliyathaneye indik hem korku hem keyecan hepsi bir arada. Ekip sağolsunlar çok iyi karşıladı aneztezi uzmanı yapacağı işlemi anlattı ve baya rahatlattı bende ki korku yerini sadece heyecana bıraktı. İğne için oturur vaziyette kambur şekilde durdum. İğneyi yaptı asla acı yok hatta bana bikaç kez iğne yapmak zorunda kaldı diğerleri tam yerine ulaşmadı çünkü buna rağmen hiçbir rahatsızlık duymadım. Bacaklarda önce karıncalanma hissi oluyor sıcaklık oluyor ama rahatsız edici değil. Sonra masaya uzandım, hemen baticon sürmeye başladılar bacak ve karın bölgesine evet bunları hissediyorsunuz hatta korkuya kapılıyorsunuz acı hissediceğim diye ama asla korkmayın. Ve ameliyat başladı, tepedeki lambadan herşeyi görüyorum ama artık sadece heyecan var. Bebeğimin çıkması 2 dk sürmedi onu kokladım öptüm ve yukarı yolladık bu esnada dikişler başladı biraz can sıkıcı nokta burası zaman geçmiyor biraz uzun geliyor o dönem. Birazda mide bulantısı oldu tansiyon düştü ama kendimi bu esnada çok telkin ettim ve bir süre sonra geçti. Yarım saat kadar dikiş sürdükten sonra hasta bakıcı temizliğimi yaptı ve odama geri döndüm. Benim acıyı hissetmen odaya çıktıktan 1 saat sonrasına kadar başladı. Ağrı hisseder hissetmez iğne yaptılar. Sizde sakın beklemeyin ağrınız hafifte olsa başlayınca bunu belirtin. İlk 4 saat sancılıydı evet ama dayanılmayacak şekilde değil zaten bol bol ağrı kesici yapıyorlar. İlk kalkış evet zor sabır göstermeniz lazım ama yürüdükçe gerçekten ağrı azalıyor. Ben sık sık az yürüdüm ikinci sezeryanın ağrısı ilkine nazaran biraz daha fazlaydı. Ama gecesi kendimi toparladım ve 1 gün sonra taburcu oldum. Şimdi evimdeyim 3. Günüm ve gayet iyim her işimi yapabiliyorum. Tek sorunum kızım memeyi tutuyor kavrıyor ama emmiyor sağarak doyuruyorum. 😔 ilk kızım biraz sessizleşti kardeşini kabullenme aşamasında ve benden biraz uzaklaştı her ikisi ile ilgilenmek biraz beni zorlasada atlatacağımıza inanıyorum. Evet hanımlar kısacası sakın kendinizi korkutmayın, telaş yapmayın. İnanın o an Allah size gereken gücü ve sabrı veriyor. Zoru kolaylaştırıyor. Sizlerde en iyi şekilde doğumunuzu yaparsınız ve bebeklerinize sağlıkla kavuşursunuz inşallah. Merak ettikleriniz varsa olabildiğince yardımcı olmaya çalışırım. 🌹🥰