normal dogumun yaninda sezaryen hicbir sey. sezaryende cektigin dikiş ağrısı ile normal dogumdaki doğum sancisi bence mukayese edilemez. Dogum sancisi elbetteki daha zor. Artısı sadece şu ki dogum sonrası her sey geride kaliyor evet ve toparlanma, bebekle ilgilenme daha kolay oluyor normal dogumda. Her şey geride kaliyor derken her sey de geride kalmiyor. Elbette ki dikisli dogum ise dikislerin bakımı agrisi oluyor, ikinmaya bagli baska sikayetler (sistosel, hemoroid) gelisebiliyor. Sezaryende iise (genel anesteziden bahsediyorum) dogurdugunu anlamiyorsun bile, uyuyorsun uyaniyorsun ta daa! cocuk kucaginda. Şöyle soyliyim sezaryen sonrasi toparlanma aşaması da kisiden kisiye degisen bir durum. Bir kere kalkıp yurudukten sonra gerisi geliyor. Sut gelme olayi da tamamen bunyesel, normal doğum yapıp sütü gelmeyen milyon kadin var. Annem 6 normal 1 sezaryen yapmış bi kadin. Sezaryen icin o dogum degildi tabiki digerlerinin yaninda, hicbisey anlamadim geldi gecti diyor. 2 ablam da sezaryen yaptı, toparlanmalari cok hizli oldu yanlarinda annem kaldi yardimci oldugu icin bebek konusunda da sıkıntı yasamadilar. Ben mi? Ben normal dogum yaptim. Zor bir dogumdu. Cok zordu açıkçası, cunku cati darligi vardi. İnanılmaz bir travma yaşadım. Dogum bittikten sonra dikis esnasinda uyutulmak istedim, narkoz aldim. Doğum sonrasi dogumhaneden çıkarken hayata tum bakış açım degisti, artik cok daha guclu bir insandim. Ben bunu basardiysam her seyin ustesinden gelirim dedim kendi kendime ama en az 1 hafta o anlar aklima geldikce agladim, depresyona girdim. Yaklasik 1 ayligiz neredeyse atlatiyorum. Toparlanmam falan gayet hizliydi. Cocugumla mukemmel bag kurdum, sut falan hic sorun olmadı evet. Ama dedigim gibi sezaryenle dogum yapan ablamlarda da hicbi sorun olmadi. Velhasıl kelam eger ki fizyolojik bir sorununuz yoksa, kendinize inanciniz tamsa, bebekle ilgili en ufak bi sıkıntı yoksa normal tercih etmemeniz için hicbir sebep yok. Cunku ben bunca aciya ve travmaya ragmen yine olsa yine ayni şekilde dogururum. Amaaa.. eger ki en ufak bir problem (çatı darlığı, iri bebek;3,5kilo ustu, panik atak) varsa hic durmayin sezaryen tercih edin. Dünyanın sonu degil, dogum yaptiginizi anlamazsiniz bile. Etrafa kulak asmayin, icinizden ne geliyosa onu yapin. Herkesin dogumu kendine ozel, inanıyorsaniz hangisini secerseniz seçin kolayca atlatirsiniz.