Öncelikle herkese hayırlı kolay doğumlar
Bende 29 haziranda 40. Haftamda dogum yaptım planlı normal doğum oldu. Bebegim 28 haftadan itibaren doğum pozisyonunu almıştı bizde 36 haftadan sonra heran doğacak diye heyecanlıydık tabi squat, düzenli yürüyüş, son üç gün kala adaçayı, ılık duş, merdiven inme hepsini yaptım doğumu başlatmadı tabi ama doğum sırasında faydasını gerçekten gördüm bebegimin kilolu ve bebegin tam kanalda olduğunu söyledi drm 2 cm açılmam vardı 40 haftalık oldugum gün yatışım yapıldı o ana kadar aşırı stresliydim çünkü 2. Bebegim ilkinde suyum gelmişti sancım yoktu ve suni sancıyla dogum yaptım inanılmaz zordu 7 cmde epidural almıştım bu bebegimde o sancının aslında hafif hafif verilip gerçek sancımı tetikleyebilceğini öğrendim ve öylede oldu kendi sancılarımda başladı suni sancıdan önce vajinaya birşey koydular rahmi yumuşatması açıklığı hızlandırması için ben hiç yatmadım o sorada bile hep squat yaptım adet sancısından hallice sancılar başladı o sırada sadece nefes alıp vermeye odaklanıp sırtıma masaj yaptım çok hafifleşti ama ben ilk doğumun psikolojisyle 5 cmde epidural aldım 😄 sonrası çok daha kolay oldu ilk anda biraz fazla uyuştum ama sonra kendimi zorlayarak kalktım yataga tutunarak squat yaptım biranda aşagı dogru baskı ve hafif ıkınma hissi geldi epidural aldığım için ilk bebeğimde bunları hissetmemiştim çok istiyordum hissetmeyi ve bunda şükürler olsun hepsini yaşadım hatta içimden çıkışını bile hissettim inanılmaz bir durum ebeyi çagırıp açıklığıma baktırdım 8 cmdi suyumu patlattı ondada hiç birşey hissetmedim ve bir anda bebek geliyor dedi beni doğumhaneye götürdüler dr hemen geldi bana ıkınmam gelince ıkın dediler nefesimi tutup karnımdan ittirmeye çalıştım ıkınarak ve 3.ıkınmamda oğlum artık dünyada yanımdaydı onu kucağıma verdiler ağlamamak elde degildi. Allahım herkese nasip etsin doğum sırasında bol bol dua ettim isteyene doğum yapacaklara Allah kabul etsin. Lohusalık biraz daha zor ama hava sıcak diye kendinizi ihmal etmeyin çorap atlet mutlaka giyin ceyranda kalmayın soğuk birşeyler içmeyin ben dikkat etmedim üşütmüşüm karın ağrısı beni mahvetti şimdi 8 günlük oldu oğlum bende dikkat ediyorum bu arada sütüm yeterince gelmedi ama emzirmekten vazgeçmedim mamada vermedim 2.gün o sayede sütüm geldi şimdi çok şükür 😅 darısı sizin başınıza sağlıkla kucagınıza alın İnşaallah.