06.07.2019 🐣
geldi benim civcivim.
Geldi içimde hıçkırıkları yüzünden geceleri uyuyamadığım minik kuşum☺️
Normalde yazı yazarken kaptırıyorum kendimi umarım sıkıcı gelmez yazdıklarım Çünkü detaylarıyla herşeyi anlatmak istiyorum ☺️
2 temmuz salı günü sancım belirtim yokken anne evime geldim eşimle birlikte. Ankara’da oturuyordum ve eger Ankara’da Doğum yapsaydım yalnız olacaktım. Bu beni korkutuyordu. Bu yüzden Ankara’nın ilçesinde oturan ailemin yanına geldim artık 40+1 olmustum. Doğumu bekliyorduk. 37. Haftadan beri hadi ne zaman gelecek heyecaanı vardı herşeyi yapmıştım yürüyüşler hurmalar sıcak duşlar. Ama 40+3 olduk hala gelmek istemiyordu bebişim. Çarşamba günü yani 40+3 de annemle birlikte hastaneye gittik kontrole. Doktor herşeyin normal olduğunu cuma gününe kadar bekleyip, belirtim olmazsa cuma günü tekrar gelmem gerektiğini söyledi. Bakıp suni verilip verilmeyeceğine karar verilecekti. Herneyse cuma günü kontrole gidene kadar laylaylom sanki çocuk hep içimde kalacak gibi belirtim yoktu parka gitmiştik geziyorduk bide ailemi görememiştim uzun süre çok güzel vakit geçirmiştik. 40+4 yani cuma günü doktor alttan muayene etti. Ve hiç sancım olmamasına rağmen 3-4 cm açılmam olduğunu kan ve idrar vermemi istedi. Öğleden sonra nst kağıdını ve sonuçlarını getir bakalım dedi. Hastaneden çıkmamla 10 dakikada bir sancı girmeye başladı. Alttan muayene sancıyı tetiklemişti. Ay cok mutluyduum ☺️ hem açılmam vardı sancısız olmama rağmen hemde düzenli sancılarım başlamıştı. Hafif sancıydı rahatsız etmiyordu ama düzenliydi. Eve geldiğimde 5dk da bir gelmeye başladı. Size garip gelebilir ama hamileliğim boyunca hep şu Doğum sancısını merak ettim. Doğum yapmaya bu sancıyı çekmeye heves ettim. 🙈 dedimki vayy be demek düzenli sancı dedikleri buymuş.
Ablam annem yanımdaydı babam falanda vardı yemek yiyecektik. Sancım 10 saniye sürüyor sonra 3 dakika ara verip tekrar geliyordu. O 3 dakikada bişeyler yemeğe çalışıyordum sancı gelince hemen kalkıp yürümek hareket etmek istiyordum. Saat 6ya 7 ye geliyordu sancılarım şiddetlenmişti artık öğlenki kadar masum değildi. Halsizlik başlamıştı şiddeti artmıştı sancı gelince yürüyen hareket eden Gülen şaka yapan sahra yoktu. Yerine suratı ekşiyen korkmaya başlayan sahra gelmişti. Annem ablam hepsi çok üzgündü beni öyle görmeye dayanamıyorlardı. Akşam 8-9 a doğru hala 2-3 dakikada bir geliyordu ve ben dayanamaz hale gelmiştim artık hastaneye gitmek istiyordum Doğum başlamamıştı ama hastane bana kurtuluş gibi geliyordu bilmiyorum psikolojik sanırım. Hastaneye gittik açılmam hala 4 cm di ben çok büyük hayal kırıklığına uğradım. O kadar sancıdan sonra nasıl açılmayı bekleyecektim dayanamıyorum beni nstye bağladılar yatakta sancıyı karşılamak berbattı söktüm ve gitmek istediğimi söyledim sancılarım iyice artınca gel dediler. Ama ben dayanamayıp sezeryan olmak istediğimi söylüyordum. Ve inanın başından beri bir aksilik olmasın normal yapayım diye dua ederdim. Özele gidip sezeryan olmak istediğimi söyleyince annem babam özele görürdü doktor muayene edince açılmamın 7 cm olduğunu ve sezeryan olmamın gereksiz olduğunu 2 saate kadar Doğum yapabileceğimi söyledi. Dayanmam gerektiğini biliyordum. Saat 11 falandı eve geldik her sancı geldiğinde annem belimi ovuyordu. Artık saat gece 12ydi hastaneye geldik Doğum başlamak üzereydi ıkınmakta zorlandım. 00.40 da geldi miniğim. Ama dogru ıkınma yapabilseydim daha kısa sürecekti. İlk gebeliğimdi. Hamileliğim sıkıntısız çok rahat geçmişti. Öğlen 12 den gece 12 ye kadar sancı Cektim evet son anlar çok çok zordu
Ama burda da herkesin yazdığı gibi Bebek çıktıktan sonra ki rahatlık kucağıma geldikten sonra ki huzur hiçbir şeyde yok
Cennet boşuna Annelerin ayakları altında dememişler. İyikii iyiki normal doğurmuşum.
Çok şükür bin şükür hemen ayaklandım bebeğimi emzirdim. Sevdim öptüm. Kokladım.
Bu benimmmii şimdi dedim 🙈🙈
Uzun oldu. Sanki sizler karışımda beni dinliyormuş gibi herşeyi detayıyla anlatmak istedim.
Korkutmak istemem sizi kötü şeyler yazmış olmak istemem umarım okurken korkutmamışımdır sizi.
Bebişim ne yaparsam yapayım gelmedi kendi Canının istediği vakitte geldi ☺️ iyi ki geldi. Şimdi yanımda uyuyor resmen bir Melek 😍👼🏻
Sorularınız varsa alabilirim ♥️