Nerden başlasam bilmiyorum.
Hiç açılmam yoktu. Sancım yoktu. Yani Nstde sancım çıkmıyordu. Nişan gibi bir lekelenme geldi pazar günü. Pazartesi kontrole gittik. Tedirgin bi şekilde 40+4de doktorumuzun önerisiyle suniyle deneme akabinde olmazsa sezaryen kararı aldık. Ben de inatla normal olsun diye bekledim ama ne gelen vardı ne giden. Çarşamba hastaneye yatışım yapıldı. Lağman yapıldı. Damaryolu açıldı. Kan alındı.
Önce vajinadan ufak bir hap koydular. Sabah 9 bucuk gibi. Onla yumuşama olup olmayacağına , açılmanın nasıl ilerleyeceğine baktılar. Ben de önce hafif sonra şiddetlenen ve nerdeyse 2-3 dakikada bir gelen sancılarla cebelleştim. Sık sık nstye bağlanmak (en az yarım saat) beni yoruyordu çünkü sancıları yatarken çekmek çok zordu :( nstde sancı 50-70-99 falan çıkıyor yani az uz değil. Bazılarını fazla hissetttim. İlk saatler kasıklarda, ilerleyen saatler kasık ve belde sancı çektim. 17:00ye kadar sancılarla cebelleştim ama açılmam yavaş ilerliyordu. Sonra suni sancı kattıkları serum benzeri bişi taktılar damar yolundan. 3 saatte boşalacak şekilde ayarlanmış 😱 yarım saat çektim yine onu da. Ama dayanılcak şey değil. Hiç dinlenemiyorsun ki. Açsın ve de. Aç susuz. Gözümün önünde adanalar dondurmalar geçiyor. Yok dedim doktora. Beni sezeryana alın. 19da sezeryana girdim sanırım saatleri de hatırlamıyorum. Eşime de fotoğrafçıya da izin vermediler. Tek girdim. Beni sedyeye yatırıp soğuk ameliyathanede baya bi hazırladılar. O arada ben hala sancı çekiyorum düşün :(. Spinal oldum. Belden 3 kere giriş yaptılar. Sonra alt taraf hissiz :) Kollar titreye titreye bekledim. Sonra boyundan aşağısını kapadılar. 5 dakkika oldu olmadı 19:25de miniğim doğdu. Sesini duyar duymaz ben koptum zaten 🥰 Allahım çok güzeldi ya. Yan tarafta onu temizleyip kanını aldılar. Öyle seyrettim dikişlerim yapılırken. Uzun sürdü dikişler. Alt tarafımı hiç hissetmiyordum. Sıfır his. Hatta bacaklarım bitişik zannediyordum ayrıkmış 😄 odama çıktım. Eşim ve ailem bebek odasından seyretmişler. Hepsi nasıl mutlu nasıl ☺️ Çok güzel bebeğin çok iyi. Süpersiniz falan. Bez bağlandı altıma. Üstüme de pijama üstü. Alt taraf çıplak. Ağrı kesici yaptılar popodan. Kızımı bekledim.
Geldi miniğim. 2760 gr 50 cm. Ultrasonda 3250 idi ama doktor 3kg doğar dedi ama daha bile ufak çıktı. Boynuna 3 kere kordon dolanmış. Kafası da biraz şekillenmiş aslında kanala girmek istemiş ama kordon müsade etmemiş. Yani 5 bucuk gibi havluyu atmasam sonum yine sezaryenmiş. Varmış gecikmesinde bişi.
Sütüm ilkinde saydam, azcık, ikinci gün hafif beyazımsı, bugün üçüncü gün yine hafif beyazımsı. Emziriyorum
2 gün hastanede kaldık. İlk gece kolaydı ama ikinci gece zordu. Susmadı. En son mama verdiler. Sarılık gibi oldu. Ama hafif. Her ağladığında bebek hemşirelerini çağırdık yardım için 😂 Ben arada kalkıp yürüdüm koridorlarda. Doğrulmak zor vallahi azizim 😢 bugün 3. gün zar zor yataktan kalkıp tuvalete gidebiliyorum. Ameliyat sonuçta. Bi de gece ve sabah vurulacak 2 ağrı kesici iğneyi almadım. Yetti gari iğneden şundan bundan gına geldi. İstemiyorum dedim. Keşke demeseydim 😅 Parolla idare ediyorum şimdi.
Hayatımıza yeni biri girdi. O kadar yabancıyız ki yeni gelen miniğe 💕 Alışmaya çalışıyoruz. Seyrediyoruz onu. Üzerine titriyoruz. Üzülüyoruz. Mutlu oluyoruz. Şimdi uyuyor yanımdaki beşikte. Allah ona sağlıklı mutlu şanslı hayırlı bir ömür nasip etsin 💕