Handeyldz01 bu konu o kadar önemli bi konu ki başına gelmeyen anlamıyor kardeşim, konuşuyor da konuşuyor. Şu an ben bu durumun içindeyim testleri riskli çıktı, detaylıya gittik kalpte ekojen odaktan dolayı da amniyosentez yaptırmaya karar verdik. Sonuç kesin değil diye konuşuyorlar ama amniyosentez yani sıvı alımı bir tarama testi değil TANI TESTİDİR. Sonucunu bekliyoruz. Allah razı olsun eşim de hep yanımda destekçim oldu ve sonuçtaki kararı öncelikle bana bıraktı her türlüsüne kabulüm ben diyerek. En büyük sorumluluk annede oluyor o çocuğun sağlıksız olduunu bile bile dünyaya getirip getirmemek de çok zor bi karardır, yaşayan bilir. Fakat anneye bişey olması halinde o miniğe kim bakacak? Bile bile insan eti başkasına ağır gelir kaldı ki bu şekilde bi insan gerçekten çok zor çevremdem de biliyorum. İnsanları yargılamak yerine bi düşünsünler. Kaldı ki yine söylüyorum evet tarama 2 li 4 lü ve detaylıda sonuç kesin değil, amniyosentezde kesin, 20 haftalık bi bebeği de sağlık bakanlığından kesin tanı almadan kimse alamaz....