Çok sinirliyim şu testleri sırf kendi strese girmesin diye yaptırmayanlara. Dawn sendromlu olursa bile aldırmam ne gerek var diye bir düşünce olamaz arkadaşlar aksine bileceksiniz ki önlemini alacaksınız. Onlar özel bebekler yavrular. Sizin alacağınız her karar yavrunuz adınada alıyorsunuz lütfen kendinizi düşünmeyin. Lohusayken öğrenseniz başka psikoloji de olursunuz ama hamileyken öğrenseniz hazırlıklı olmuş olursunuz. Sadece kendiniz değil eşinizide hazırlarsınız. dawn sendrom diye aldıracam mantıgınız yoksa yaptırmanın da bi sakıncası yok öyle değil mi?
Anne olduğunu unutan bencillere gelsin
Handeyldz01 daha önce böyle bi post açılmıştı bende aynı bu şekilde fikrimi söylediğimde linç egilimine gidilmişti😂... anlamayan anlamıyor bacım kendi bildiğini okuyorlar😏
Bu durumun annesiyim yedi aylıkken fark edildi ve canlı canlı almayi parça parça almayi teklif ettiler ben kabul etmedim eski eşimle kavga ettik bana guvenme sakin dedi ben nasıl kiyabilirdim doğdu ve üç ay yaşadı ancak bir ben bilirim sonra evladını kaybetmiş bir anne olarak kendimi sucladim ben o eşi aman kavga olmasın huzur bozulmasın diye her olmayanı kabul edenlerden dim çok kizginim kendimi hemen ayrildim bir dakka beklemedim
Handeyldz01 Kesinlikle katılıyorum. Sırf "ne çıkarsa bahtımıza" diyerek bu önemli testler ve ayrıntılı ultrason nasıl yapılmaz aklım almıyor. Biz her ne kadar çocuğu dünyaya getiriyor olsak da o hayatı sürecek olan kendisi. Ya kötü bir hastalığı varsa. Ya ömür boyu acı çekecekse. Bunu önceden öğrenmek varken nasıl böyle bencil olunuyor anlamıyorum! İleri de o çocuk büyüdüğünde " anne neden daha önce öğrenip bunun önlemini almadın da beni bu hayata mahkum ettin" dediğinde ne cevap verilir? Çok bencilce bir düşünce.
elissa nasil analsildi peki
Handeyldz01 Helal olsun sonuna kadar katılıyorum neymiş hamilelikleri zehir olacakmış... Durumu bilerek okumak, araştırmak, bilinçlenmek, o çocuğu nasıl yetiştireceğini bilmek ve ne sorunlarla karşılaşacağının farkında olmak varken körü körüne milattan önce yaşıyormuş gibi davranıyorlar... bunu söylediğinde de olayı hemen bebeği aldırma noktasına getirip Yok nasıl müslümansın yok gğnah bilmem ne, kimse aldırın demiyor sadece hazırlıklı olmak lazım deniliyor ama anlatamazsın maalesef.
Ozge3747 Hayır gerekirse aldırırsında. Ömür boyu kendi zevkin için o çocuğu o acıya nasıl mahkum edersin. Sen yine çocuk yaparsın belki ama o bir daha dünyaya gelemez. Aldırmasan bile bunu bilmek istememek çok cahilce bir davranış olarak geliyor bana.
Handeyldz01 herkesin düşüncesi kendinedir. Bu çocuk benim iyisiyle kötüsüyle die düşünüyorsan yaptırmanın bi mantığındaki yok. Benim kuzenim yaptırdı 3 doktorda beyinde hasar var özürlü dogucak aldır dedi aylarca psikolojisi bozuk geçirdi hamıleliğini sonuç be oldu doğduğunda hiç bişey yoktu çok şükür şuanda 4 yasında. Ben yaptırmadım 2 haftam kaldı eşimde bende acabamı keşke yaptırsaydık demedık hiç herşey temız çıkıp doğduktan sonrada bişeyleri farkedenisiniz bu konuda kimsenin kararını yargılamak size düşmez kimseydim bencil olarak göremezsiniz
elissa bizimde bi tanıdık doğum yaptı 2 ay önce bebek hem down sendromlu hemde kalbinde delik var.. anne baba doğumda öğrendi kadın hiç bi teste gitmemiş hiç birini yaptırmamış yıkıldı aile ya kadın ahlar vahlar kendini suçluyor çocuğunu alamadı 1 ay kucağına doğum yaptı çocuğu yoğun bakıma aldılar kadını eve gönderdiler kalbinde ameliyat olacakmış yavrum şimdi hergün hastanedeler😔.. tamam yüzde yüz sonuç vermiyor sonuçlar ama zaten bi olumsuzluk varsa mutlaka bi testte çıkıyor.. ha bide diyorlar ya yaptırıpta 9 ay hamileliğimi zehir edemem diyenler varya 😡neyse..
seymakumatarnsf Ben de öyle düşünüyorum da geçen bir posta ben olsam aldırırdım dediğim için beni linç ettiler 🤷♀️Yoksa kendi egoları ve annelik duyguları için küçücük çocuğun hayatını mahfediyorlar, o çocuk büyüdüğünde öyle yaşamaktan memnun olacak mı tabiki hayır.. Ama Yok onlar Müslümanlar!!!!!
Handeyldz01 sizinle ayni fikirdeyim. Her kes boyle degil ama ben de goruyorum ve ne olursa olsun kabulumdur diyip hic bir sey yaptirmayan anne adaylarini. Her seyiyle senin kabulunde o savunmasiz yavrucagin peki kabulu mu diye hic duaunmuyorlar.
Her sekilde dogurmak istenmesi de cok normal ama dogum yapacak anne adayinin cocugunun neyi olup olmadigini bilmesi gerek ki eger dogumdan hemen sonra duzeltilecek bir sey varsa mudahale edilsin.
Bu konuda maalesef bencillik fazla ve bu sekilde belirttigimizde de anlayissiz, cani vs sifahlar kullaniliyor.
Her seyin en iyisini cocuklarimiz hak ediyir ve bu hayatinda guzelliklerini hakediyorlar. Tek temennim butun cocuklarin saglikli ve mutlu olmasidir.
Handeyldz01 hamileliğin ilk gününden beri iyi kötü herşeyi okuyup araştırırsa millet ilerde böyle bişeyler karşılaşacağında ne yapıcagınıda bilir.
Ozge3747 Ah işte anlamıyorlar. Doğduktan sonra geri dönüşü yok bu işin. Bu kadarı bencillik ve kim ne derse desin cahillik.
Handeyldz01 ben aldırmak için değil ama sırf kendimi o yönde eğitebileyim diye yaptırdım testi size katılıyorum
Handeyldz01 ben ikili üçlü testleri yaptırmadım kesin sonuç vermediği için ama ayrıntılı ultrasonumu yaptırdım biraz mantıklı hareket etmek lazım😏
seymakumatarnsf cahillikle ne ilgisi var pardonda sen rabbimin verdiği cana nasıl kıyacaksın her ne olursa olsun rabbimin emaneti o sana hiç biyerde yazmıyo çocuklarınızda bir engel olursa aldırın diye cahil olan cahil düşünen sensin bence bu dünya da yiyecek ekmeği varmış ki rabbim onu senin karnına koymuş engelli yada engelsiz rabbimden gelen herşeye razı ol tamam mı tatlım🙆🏻♀️
Ben ayrıntılı tarama testi yaptırmadan once bana gobegimden su almayi cocuga bakmayi teklif ettiler ama ondan onceki ultrasonda falan hicbirsey gorulmemisti bi problem falan yoktu. Birde araştırdim sorup sorusturmustum anne karnindayken su alma sirasinda bebekler sakat falan kalabiliyormus bir de bizim buranın doktorlari doktor olmadigi icin 😒 doktorun kontrolunde hersey iyi Rabbim hepimizin kucağına saglikli bebekler almayi masip etsin🤲🏻
elissa 👏👏👏👏👏tebrik ederim seni güzel anne ❤️Elbet bir gün üç ay yaşanabildiğin o bebeğine kavuşacaksın 🙏🏻🙏🏻
Benim durumum farklı benim eski esim hastaydi kıskanç ve her hastaneye gitsek kadın Dr arar erkek varsa dışarı çıkarıldı eve hapsetti beni dayak lar ac birak malar ben cinsiyet öğrendiğim de öğrendim çok kötü bir dr benle alay eder gibi anlatti.yigildim kaldım
Momsss6537 Oldu. Sen bi zevkle çocuğu yap. Sonra o çocuğun sakat doğacağını ömür boyu acı çekeceğini sıkıntı çekeceğini öğren. Kendine vicdanlı ve dindar deyip o çocuğu o kabusun içine at ( ki sen öldükten sonra ne olacağı belli değil) ama cahil ben olayım. Sen hep böyle vicdanlı ve bilgili kal tamam mı TATLIM🤗