Tam 40+1de gece sancılarım başladı başından beri müdahalesiz, kesisiz güzel kolay bir Doğum için meler yapılmalı bunu araştırıp durdum evvela paket gıdaları,deterjan kullanımını ve zararlı denilecek her şeyi bıraktık gebelikte beslenmeme dikkat ettim 5 kilo aldım Doğum eğitimlerine katıldım nefes egzersizleri yaptım Doğuma dair güzel kitaplar okuyup kafamda hep güzel bir olay diye kurdum. Dün gece 10dk bir sancım oldu doktora geldim 2.5 cm açılmam vardı eve döndük sancımı evde çektim sıcak suda oturdum 2 saat plates yaptım ama sancı hiç öyle düşündüğüm gibi şiddetli değildi sürekli nefes aldım sancı aralarında sabah 5dk 1 sancı gelince hastaneye geldik 7cm olmuştu hemen suya aldılar 1 saate tam açıklık oldu 3 ıkınma da bebeğim kucağımdaydı bana burada sezeryan tıbbi zorunluluk başlığından dolayı çok yüklenmişlerdi ama elhamdulillah kafanızda neyi endekslerseniz o oluyor ayrıca kayınvalidem de geldi Doğuma zaten hemen beni suya aldılar çok güzel su gibi bir Doğum oldu darısı başınıza
Doğum kolaylaştırıcı etkenler;
Doğum sancısını evde çek ve Sıcak suda otur sancı gelince ayakta dolan
-Masaj yapılmalı sancı esnasında(yüz göz alın) ve nefes egzersizleri
-Bebek yola girmezse silkeleme yapılmalı belden
Rebuza tekniği
-Doğumda dayanamayıp sezeryan diye pes edersem bunun önüne annemler geçsin
-Güzel kokular (Gül yağı, misk)
-Oksitosin hormonu salgılanması için sadece bebeğe odaklanmak
-Sıcak su torbasını bele koyup lavanta yağıyla ovalama yap
—Secde pozisyonu ağrıyı azaltır
Nefes alıp vermeye odaklan odaklanmazsan biri bunu sana telkin etsin
-Bebekle sürekli konus onu
dünyaya gelmesi için hazırla
Daima olumlu düşün. Kolay Doğum yapacağını sütünün hemen geleceğini olumsuz yazılar ve yorumlar asla okuma
-Meryem ana otu suya konulacak 1 Yasin okunacak kolay doğum niyetiyle
-zeytinyağıyla vajinaya masaj
-çene kaslarını şakın sıkma
Gözleri açık tut ve Doğumu Deniz dalgalarına benzet
Kendini güçlü hisset zayıf hissetmemeye çalış
1 santim daha açılabilirim diye konus kendinle
Dualar;
Son aylar hergün inşikak süresi oku
Min nutfeh halagahu fegadderah summussebile yessaerahi doğum yapacak esna da
Rabbişrahli duası ve inşirah süresi
-Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:
"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın" A'raf suresi/54
-ashabı kehfin isimleri;
Yemlîhâ, Mekselînâ, Mislînâ, Mernûş, Debernûş, Şâzenûş, Kefeştatayyûş ve köpekleri Kıtmîr'dir.(üstünde de taşınabilir)
—
Hergün yürüyüş
Kegel egzersizleri
Hergün 10 kere çömel kalk(son ay)
Hergün pilates
Hergün hindistan cevizi yağı sür
Sağlıklı beslen
Son 4 hafta perine masajı
-son aylar düzenli hurma tek sayı şeklinde
-Doğumu başlatır
-11 hurmayı ikiye bölüp çekirdekleriyle 3 bardak suda 1.5 bardak oluncaya kadar kaynatıp içsin dogum başlar Allahın izniyle