Öncelikle hamileliğim ile başlayayım.
4 veya 5 ay boyunca migren atakları çektim 5. Ayda olması lazım bebeğimin suyunun az olduğunu ve giydiğim hamile pantolonu bile onu ezdiğini öğrendim ve sürekli su içerek bunu ve migreni ataklarını atlattım 6. 7. Ayda gelişim geriliği başladı ben yemek yemeyen ac duran biriydim kan şekeri yükseltecek kadar yerdim ama sonrasında yumurta ve sütü eksik etmedim olabildiğince et yedim bunuda atlattım. Gelelim oğlumun doğum hikayesine....
20 haziran saat sabah 6 da bir anda uyandım ve suyum geliyordu ama fazlaca eşimi uyandırdım eğer çişimi yapmıyorsam suyum geliyor dedim hafif panik heyecan korku hepsi bir arada hem eşimin gözlerinden hem de benim gözlerimden okunuyordu lavaboya gittim üstümü değiştirdim ve depent kilot giydim hani diyolar ya sancıyı evde çek diye bnde öyle yapayım dedim başladım evde gezinmeye kuruyan çamaşırları gece toplamıştım onları yerleştiriyorum eşimde o sırada giyinmiş süslenmiş ama baya süslenmiş hastane çantasına saç spreyini koyuyordu🤦 neyse akşamdan da eltiler kayın validemler felen vardı haliyle her yer bulaşık gece yorgunum diye yapmamıştım doğum dan sonra herkes eve gelecek diye gittim mutfağa makinayı boşaltıyorum ama o sırada devamlı suyum geliyordu eşim gelip hadi gidiyoruz dedi sancı hafif aralıkları 5 veya 3 dk olsun gidelim dedim eşimde kızdı hazırlan gidiyoruz dedi hayır evde gezinicem orda yatırıyorlar deyince eğer bişey olursa sorumlusu sensin o zaman deyince içime sinmedi hemen giyinmeye gittim ama kıyafet seçemiyorum bu sefer hem rahat olsun hem güzel olsun kombini olsun derken giyindim ve hazırım 👸
Hastaneye gittik. Hemen dogumhaneye aldılar açıklık kontrolü yaptılar o sırada da sürekli su gelmeye devam ediyor her yer ıslandı battı ve parmak ucu açıklık var bu kadar su gelmesi normal degil dedi ve bi kayıt gibi bişeyle tekrar baktı ve yatıs yapıyoruz dedi. Nst ye bağladı damar yolu açtı suni sancı vermeye başladı ve lavman yaptı nst de bağlı duruyorum ebeyi cok sevmiştim tatlı dilli güler yüzlü güzel bir kızdı ama nöbet saati dolunca vedalaştık gitti yeni gelende iyiydi ama gideni gözüm aradı. Nst de sancıların gayet güzel gidiyor diyolar artacak mı diyorum hayır diyolar ara ara geliyorlar fısır fısır bi yanımda bi dışarıya çıkıp kendi aralarında konuşuyorlar. Anlıyorum birşeyler ters gidiyor.ama sorup moralimi bozmuyorum aklıma geldikçe okuyorum dua ediyorum suyumda geliyor bu arada doktorum geldi oda acıklık baktı hiç yok neredeyse dedi sabahtan parmak ucu denilmişti dedi suni sancı ya devam dedi. saatler ilerliyor sancı sıklaşıyor soruyorum ne zaman kalkarım gezeyim diyorum biraz daha çekelim diyolar her yer yaprak yaprak kagıt oldu ama kaldırmıyorlar beni. Hasta bakıcı geldi elinde birşeyler sezeryana alınan hasta sen misin dedi bilmiyorum dedim kağıtlar getirdiler imzala sezeryana dönüyoruz diye eşimede imzalatmışlar doktorum geldi korkulacak bişey yok bebeğin kalp atışları düşüyor sezeryana alıcaz dedi kordon kurumaya başlamış artık su cok geliyordu sonra beni ameliyathaneye aldılar spiral sezeryan oldum hiç korkulacak bişey yok ben kan bile aldırmayan biriydim hamilelik öncesi ama insan neler yaşıyor evladı için. doktorum geldi başladılar lambaların kenarlarındaki parlak seritler tam ameliyat oldugum yere denk geliyordu ve ben ameliyatımı izliyorum arada koluma iğne yaptılar rahim toparlayıcıymış azda olsa açılma oldu tabiki sonra bbegimi kafasından tutup çıkarttılar 2 kere boynuna kordon dolanmış doktorum açtı zaten normal olmazmış kordon dolanmış boynuna Merve dedi bbegğim çıkar çıkmaz innetti ortalığı ağlarken o ağladı ben ağladım cok güzel bişey Çok şukür. Plesanta yada bbegin eşi mi bilmiyorum o çıkartırken aşırı mide bulantısı oldu ama hemende geçti sonra ameliyathanede işimiz bitti odaya çıktık bbegim biraz geç geldi hırıltı yapmış nefesi ama şükür biseyimiz yok ilk yürüyüş cok zor acı verici benim yanlışim kendi kendime kalkmaya calışmk olmus ben karımı tutacakmısım beni yatırıp kaldıracaklrmış o yüzden kan oturmuş oda geçtı 3 5 güne anneler ikiside ilk günler yanımda kaldı biri bbege biri bana baktı artık sırayla 40 çıkana kadar duracaklar çoookk uzun oldu galiba okuyup soru sormak isteyen olursa eğer vakit buldukça cevaplamaya çalısırım cok vaktinizi çaldım hakkınızı helal edin ♥️