Yesimeliz gecen sabahin korunde butun listeyi dudus isimli birine elimle yazdim bi tesekkur bile etmedi enayi gibi hissettim kendimi oyuzden cekimser kaliyorum artik 😀 madem istediniz yaziyorum.
Sabah kalkar kalkmaz yarim litre su. İki bucuk bardak ediyo. Sonra bi kasik pekmez iki butun ceviz. O sirada bi yikaniyorum ise hazirlaniyorum kahvalti hazirlik suresi derken biraz zaman geciyo. Bi haslanmis yumurta, peynir, salatalik, domates, biber, 5 zeytin, 1 dilim tam bugday ekmegi. Arada 2-3 leblebi, 2-3 cig badem, 3-4 findik. Cok zaman varsa oglene 1 meyve. Ben seftali yiyorum cok buyuk olmayan. Oglende corba salata. Corba mumkunse tarhana veya mercimek. Sonra arada iki kayisi yiyorum 1 butun ceviz. Aksama etli sebze yemegi veya salata yaninda izgara et tavuk balik ve herzaman yaninda 1 kase yogurt bol bol. 1 dilim tam bugday ekmegi veya 3-4 kasik bulgur pilavi. Haslama usulu ve azicik yagla yapilan bulgur tabi. Gece muzlu sut yapiyorum kendim. Bir veya cok buyukse yarim muz bir bardak sut blenderdan geciriyorum. Buzda atiyorum serinletiyo😊 İsterseniz muzu sutu ayri ayrida yiyebilirsiniz. Haftada iki kere mutlaka balik, et olucak. Oyleki balik etten daha onemliymis. Aksam 9dan sonrada yuruyus yapiyorum serin saatlerde 5 km yuruyorum, 10 km ye ciktigida oluyo. Tabi dinlene dinlene. Arada bi kafede oturup cay may iciyoruz yani. Yuruyebildiginiz kadar yuruyun ozetle. Spor olmazsa vermek zor bu menuyle. Hepsi bu. 😊