Malesef acil serklaj oldum,o stresle zaten tuvalete nasıl çıkacağım derken bir de kansızlık başladı 🤦🏼♀️
Korktuğum başıma geldi ve doktorumun verdiği Maltofer ciddi derecede kabızlık problemi oluşturdu.Gittiğim Perinatoloji Profesörü “senin asla kabız olmaman lazım kan ilacını bırak” dedi fakat doktorum “kesinlikle bırakamazsın çünkü kansızlıkta erken doğuma neden olur” dedi.Mecburen Maltofere devam ederken çeşitli yollar aradım kabızlığıma çözüm bulmak için;zeytinyağı yutmak,sabah ılık su içmek,hercümerc kuru kayısılı hoşaf içmek..vs.Bir süre hepsi iyi geldi ama sonrasında bağırsaklarımda alışkanlık yaptı ve etkisini kaybetti.Bir gün arkadaşıma bu sorunu anlatınca “niye kan ilacını değiştirmiyor?” dedi.Ben de doktoruma danışarak Ferro Sanol Duodenal aldım.(Her ikisini de Aile Hekimi yazıyor)
Şükürler olsun,şimdi 5 haftadır o sorun bitti.1,5 ay boşuna çekmişim.Sizinde almanız gereken ilaçlar-vitaminler yan etkisi yapıyorsa mutlaka muadiliyle değiştirin.Benim doktorum pek inanmadı,tüm kan ilaçlarının ortak yan etkisi,çözüm olmaz dedi ama hiçte öyle olmadı,çok şükür.Kan ilacı alırken kabızlık kaderimiz değilmiş,kulağınıza küpe olsun,mutlaka bir gün bir yerde sizin veya bir tanıdığınızın işine yarayacaktır.