Deryasytrk Kıyma aldım arkdaşlarım çok elleme sen dedi kıymaya yoğurma dediler doktoru demiş hamile arkadaşın birine tedirgin oldum eskiler neler yoğurduda acaba biz biraz nane mollamıyız anlamdm fikir verin😳
Hll Deryasytrk et,tavuk mecbur elliyoruz yemek yapmak icin. İlk oglumda bisey olmadi bundada olmaz☺️Korkma bosver😁
Kimya Deryasytrk elde kesik varsa ette de toxoplasma var ise kapma ihtimali var diye diyorlar. Elinizde kesik açık yara yoksa bulaşma ihtimali düşük. Ama doktorlar en küçük ihtimali göze almaya çalışıyorlar o yüzden. Bu durum bizi tedirgin ediyor tabiki 🙄
Ozge3747 Deryasytrk Canım çiğ ete dokunulmuyor diye biliyorum, hamilelikte çiğ etten bakteri geçebiliyormuş, 5 aylığım daha hiç dokunmadım
Busenbekar Toxoplazma virüsü geçme ihtimali yüksek olduğu için elleme diyorlar. Eldivenle yaparsanız daha sağlıklı olur. Allah korusun hamilelikte toxoplasma geçirmek bebek için problem oluyor.
Mervednr Deryasytrk yaa arkadaşlar inanmayın böyle şeylere lütfen. Ben hamileliğim boyunca sürekli köfte yaptım. Çilek yeme dediler kilo kilo yedim. İnanmayın böyle şeylere herhangi bi bilimsel dayanağı bile yok
Aysingeldiislerdegisti Mervednr kıymanınki batılla alakalı değil çiğ et toksoplazma taşır bağışıklığı olmahalanlar dokunmamalı doktoru o yüzden demiştir arkadaşına ama ilk haftalar yapılır bu test sıkıntı olsa söylerdi doktoru. Ama yok çilek gül ciğer leke yapma onlarda haklısınız tamamen batıl
Aysingeldiislerdegisti Deryasytrk canım o toksoplazma vrüsü için doktorun ilk haftalarda yaptırmıştır testini sıkıntı olsa söylerdi sana. Bide artık eakilerle kıyaslama yapmayın ya aynı mı zmaan şartlar eskiler köylerde hayvanla bitkiyşe içiçe büyümüş nerdeyse hepainin toksoplazma bağışıklığı oluşmuş o yüzden günümğzde farklı bişeyler