Tahmini doğum tarihimiz 12 hazirandı 3 gün erken geldik dünyaya. Ramazan bayramını geçirdik oğluşumdan hala gelme gibi bi çaba yoktu. 39+3 haftalıkken yeter artık dedim evi dip temel temizledim temizlik gerçekten işe yarıyormuş 😂akşamına sancılarım başlamıştı sabaha kadar uyuyamadım sabah tuvalete gittiğimde nişanım geldi sancılarımın bir kısmını evde çektim bundan öncesinde kahvaltımı yaptım duşumu aldım artık yavaş yavaş sancılarım sıklaştı hastaneye gittiğimde 4 cm açılmam olduğu söylendi saat 13.00da gittim yatışım yapıldı. Her yarım saatte bir sancılarım daha fazla artmaya başlamıştı sancılarım arttıkça açılmam da ilerledi açıklık 6 cm olduğunda suyumu patlattılar sancılar daha fazla olmaya başladı ardından ıkınma isteği geldi açıklık 10 cm olunca ıkınmam gerektiğini belirttiler saat 20.08se oğlum kucağımdaydı doğunca gerçekten herşey unutuluyor bütün acılar bitiyor dikiş esnasında doğum sancısının yanında gerçekten sinek ısırığı gibi birşey kalıyor. Normal doğum yapacak olanlar veya düşünenler Doğumdan sonra dikişlerinize çok dikkat edin benim hamileliğim boyunca bitmeyen idrar yolları enfeksiyonum vardı Doğumdan bir hafta sonra bu enfeksiyon beni halsiz be yorgun bıraktı çok afedersiniz ama çişimi bile yapamadım 3-4 gün boyunca bu 3-4 gün içinde Doğum kesisinin olduğu yerde açılma olmuş ve orda pıhtı oluşmuş çok ağrı yaptığından dolayı dayanamadım hastaneye gittiğimde yatışım yapıldı enfeksiyon yüzünden dikişlerim canlı canlı alındı ve her gün muayene olup o enfeksiyonun boşaltılması benim için işkence gibi geldi canım fazlasıyla yandı verilen serumlar antibiyotikler ilk başlarda işe yaramıyordu en sonunda ağır bir antibiyotik vermek zorunda kaldı tam enfeksiyon bitti derken bir tane yumurta büyüklüğünde orada iltihap olduğunu gördüler bu sefer onu boşaltmak için çabaladılar tam bitti derken bu enfeksiyon diğerinden daha büyük olduğundan zorlandılar bu süre içerisinde psikolojik olarak çok yoruldum canım çok yandı sanki on defa normal Doğum yapmış gibi hissettim kendimi şükür ki sonunda eve çıkabildim dikiş tekrardan atıldı. Dikişlerinizde herhangi bir koku veya bembeyaz bir akıntı görürseniz beklemeden doktora gitmenizi tavsiye ederim derler ya lohusa kadının kırk mezarı açık olur diye gerçekten de öyle ben az daha geç gitmiş olsaydım hastaneye ciddi anlamda problem olucakmış bu durumu herkes yaşayacak diye birşey yok dikişlerinize dikkat edin ıslak ve nemli kalmamasına özen gösterin 😇🤗