Muayene için randevu almakta hiç zorlanmadım.Kontrole gittikten hemen bir hafta sonrasına hastaneden randevu verdiler.Tabi herkes Marmara'dan rahatlıkla randevu alabildiğim için şaşırdı😃Detalı usg için randevuyu hastane veriyor,MHRS'den veya 182'den alınmıyor.Detaylı ultrasona giderken 2'li ve 3'lü test sonuçlarını da görmek istiyorlar.Ben sadece 2'li test yaptırmıştım.O da normal çıkmıştı.Detaylı ultrasonu Doç. Dr. Esra ESİM BÜYÜKBAYRAK yaptı.Kontrole resim-video verecek diye veya her detayını benimle konuşup paylaşacak diye büyük beklentiler içerisinde gitmedim.Resme çok önem vermiyorum,nasılsa hiç bir zaman net göremiyoruz ve ne de olsa doğduğunda göreceğim bebeğimi inşallah😃Önemli olan bebeğimin sağlıklı olduğunu öğrenmemdi.Bu sebepten dolayı detaylı usg için devlet hastanesini tercih ettim.Normalde kontrollerim için Emsey Hospital'e gidiyorum.Detaylı usg sırasında doktorun yanında asistanı vardı ve zaten bebeğim hakkındaki detayları asistana anlatıyordu,ben de bu vesileyle bilgilenmiş oldum.Muayenemin son aşamasında bebeğim başının yan tarafına döndüğü için doktor baş bölgesindeki kontrolünü gerçekleştirememişti.Doktor bana yan dön,öksür,karnını okşa gibi talimatlar verdi.Uzun uğraşlar sonucunda bebeğim yine başını göstermeyince doktor "inatçı bir bebeğin var,gidip hastanede biraz dolaş,tatlı bir şeyler yeyip iç,öyle gel,bakalım" dedi.😃Dediklerini yaptım geri geldiğimde kaldığı yerden devam etti ve bebeğimin her yerine bakmış oldu.Kontrol yaklaşık 25 dk kadar sürdü.Çok şükür bebeğim her anlamda sağlıklıydı☺️Doktorun bu ilgisi hoşuma gitti."Kalan yerine de bakmayayım" gibi bir şey demedi.İyice baktı,kontrol etti.Ayrıca odasında rahatlatıcı klasik müzik çalıyordu.İşine özen göstermesi beni memnun etti.Detaylı ultrason raporumu da 2 sayfa şeklinde verdiler.Yalnız randevu almakta zorlanmamın sebebi gebelik troidimin yüksek olmasından kaynaklanmış olabilir.Troid değeri normalden farklı olduğunda riskli gebelik olarak adlandırıyorlar.O dönemde troid değerim 3 civarındaydı.Çok şükür şimdi 1.7 seviyesinde..Durumu benim gibi olan annelere Marmara Eğitim Araştırma Hastanesini tavsiye ediyorum.👍🏻