Herkese Merhaba. Bu postum bilgi amaçlı.
Geçen cumartesi (30+6) kontrolüm vardı. Kan sonuclarim tahlillerim her seyim iyi cikmisti, bebegimin kalp atisi ve solunumu da vardi ama Gittiğimde amnion sıvısı az ve hareketleri kısıtlı dendi. Bebeğin keyfi yokmuş, duruşunu beğenmedi doktorum. Perşembe günü bebegimin aktif hareketlerini hissedememistim bu arada. Calisiyorum yorgunluktandir dedim ve cuma hareket hissedince cok takmadim kafama.. Cumartesi doktorum Acil perinatologa gönderdi, beyne giden damarda kan akımı az dedi perinatolog. Yani su azlığı, hareketlerinde azalma ve damardaki kan akımının yavaşlaması birbirini tetikliyormus. Doktoruma geri gittim sonucu vermek için acil yatış yapıldı. Beyne giden damardaki kan akım değeri alt sınırda. Eğer bu değer çok düşük çıksaydı perinatolog ile doktorumun kararı ile bir kaç gün içinde sezeryana alınacaktım. Bebegimin kilosu yaklasik 1500 gr cikmisti. Yatış yapılır yapılmaz ciğer geliştirici igne yapıldı (12 saatte 1) 2 kere,Yani toplam 4 ilaç, 1 igne de 2 doz seklinde veriliyormuş. Magnezyum içeren 1 günde bitecek olan koca bir serum ve bebeğin beslenmesi için bir de ilaçsız serum verildi. Çok gerilmistim, korkuyordum da. Cumartesi gunu surekli agladim, o dsha cok kucuk diyip diyip agliyordum 😭😭😩 ama bunun ona daha çok zararı olduğu için toparlanmam lazımdı, 🤰💪🏻 esim annem babam yanimdalardi. Ebeler saate 1 nst ye bagliyorlardi. Hemen burdaki postlarda ve internetten araştırdım, doktoruma da sorup havuç suyu tüketmeye başladım. Önemli olan bol sıvı alımıydı ve havuç suyu perinatolog dr. Önerisiydi. Sabah akşam içiyorum şuan. Ayrıca günde 3 4 lt su tüketen biriyim. 😌 pazar gunu sabahtan doktorum geldi bir daha usg çekildi, dune göre iyi ama suyu hala az dedi. Şükür ki nst iyi çıkıyordu. Biraz daha izleyeceğiz deyip ertesi gun yani pazartesi dopler isteği yaptı. Pazartesi sabah tekrar usg çekildim, şükür daha iyiydi. Istirahat ve ilaçlar etki ediyordu. Radyoloji de dopler çekildik, bebegin beslenmesi damarlardaki kan akımı ölçüldü. Gelişimine bakıldı. Korkulacak bir şey yoktu şuan için. Pazartesi taburcu oldum ve bugün kontrole gittim. Suyu artmıştı, hareketleri iyiydi ve bir sıkıntı görünmüyordu...
Doktorum şimdi daha rahatlamıştı çünkü cumartesi günü korkusunu hissedebiliyordum. Öğrendim ki eğer cumartesi günü durum devam etse idi bebeği kaybedebilirmişim. Kaybetmemek adına 3 gün içinde sezeryan alınacakmışım. Artık sık sık kontrole çağıracak. Şuan kilosu 1700gr.
Bu postu neden açtım, bunları neden anlattım.?
Sevgili hamileler anne adayları, bir şeylerin yolunda gitmediğini hissederseniz mutlaka doktora gidin. Doktorunuza güvenin. Kontrolleri aksatmayın. Su az dense bile çaresi var Allah'ın izniyle, ümitsizliğe kapılmayın. 😌 Allah her şeyin hayırlısını versin hakkımızda. Okuyan herkesten de bebeğim ve benim için dua bekliyorum. 😇 Korkmayin, inanin kendinize ve bebeginize.. Sorusu olan olursa bildiğim kadarıyla anlatırım. Sağ salim bebislerimizi kucağimiza almak duasıyla. 😊👶🏻🤰