Bir aylık evliydim dahaca en yakın arkadasım sa bir yıllık evliydi hamile olma şüphesi vardı ama tek basına test yapmaya tedirgin oluyor ikimize birden test alıp gittim ona birlikte testleri yaptık sonra ben testi koydum kenara kahve yapıyorum kahve yaparken de şakasına takılıyorum falda bebek var hadi hayırlısı diye sonra beni çağırdı yanına ve benm testimdeki iki çizgiyi gösterdi ikimizde sok olduk ben inanamadım daha adet günüm bile gelmemişti yeni evliydim ve böyle bir şeye ihtimal vermiyordum açıkcası tuhaf oldum çok tuhaf oldum sonra ilk şoku atlattıktan sonra hayır dedim yanlışlık var kan testi yaptırmadan inanmam hemen bir acile gittik ve kan testi yapıldı ve hemşire gülerek yanıma gelip tatlımı isterim hamilesiniz dedi o an da o kadar karışık duygulardı ki daha işe girecektim kendimizi toparlayacaktık felan filan ama sonra fark ettim ki her bebek nasibiyle geliyor ne diyorum ben ya dedim anne oluyorum anne bunların ne önemi anne oluyorum akşam eşim geldi hiç beklemiyor böyle birşey tabi yemek yiyorduk çıkartım testi eline verdim bana baktı teste baktı gerçekten mi dedi evet dedim sarılıp ağlamaya başladı o anda kendimden utandım bir adam olarak o bile öğrendiğinde duygulandı bende inkar ettim daha sonra dokuz aylık bir serüven başladı ve her günümde bebeğimle konuşup o ilk öğrendiğimden tepkimden dolayı özür diledim onunla konuştum hep ve bir Cumartesi günü 38+4 de evi süpürürken düştüm hafifçe normal de de maalesef ki biraz sakar bir anneyimdir 😂🤦♀️ Sonra akşam eşim gelince dedim bugün düştüm karnımda kasılmalar oluyor tuhaf bi şekilde hemen tabi apar topar doğuruyormuşum gibi dörtlüleri yakarak hastaneye götürdü doktor baktı ve 1.5 cm açılman var dedi şimdi git suyun gelince ya da nişan gelince gel dedi tamam dedim kardeşim dogumuma gelecekti ve uzaktaydı hemen onu aradım böyle böyle gel diye o gece bindi saolsun sabah geldi güzel bir kahvaltı yaptık ama bende tık yok ne sancı ne bişey baktım bu iş uzuyor hemen doğumu kolaylaştırıcı şeylere baktım internetten ve önce evi temizledim güzelce eğlenerek sonra da denize 😂🤩 bütün gün güzelce eğlendik ettik eve geldik akşam saat 10 gibi hafif bir nişan geldi ama emin olamadım ve hiç sancım yoktu sonra yattım uyudum kimseye birşey demeden annem de bizde kalıyor tabi sabaha karşı 4 gibi uyandım karnımda hafif sancılarla sonra baktım ki baya nişanım gelmiş eşimi hiç uyandırmadım yoksa beni acile yine doğuruyor diye götürecek 😂 annemin yanına gittim anne geliyor kızım dedim heyecanlandı kalktı evin içinde dolanıyor herşeyimiz hazır kapının önünde duruyor tabiki sonra kalktım duşa girdim sıcak du iyi gelir diye çıktım baktım saat daha 5 dedim azıcık daha yatıp uyuyayım zaten yarın uyuyamıcam ama öyle bir heyecan tarif yok yatağa yattım yatmasına da gözüme uyku girer mi herşeyi detayına kadar düşündüm bi yandan ağlıyorum sonunda kavuşacaz gel kızım diye benm ahtım vardı doğuma giderken güzel gidicem sonradan fotoğraflarda çırkin görünmek istemiyorum diye (çok işe yaradı ya sancıların arasında topuz yapılan bir saç oldu sonucu) sabahın altısında arkadaşımı arayıp prensesimin gelmeye karar verdiğini ve onun da hemen gelip saçlarımı yapmasını istedim saolsun sabahın 6 sında hemen geldi oturduk saçlarımı yaptık kahvaltımızı yaptık daha sonra sancı sıklığımı kontrol ettik sancılarım 4 dk da bire düşünce eşimi uyandırdım herkesi evde görünce soka girdi çok korktu ve tahmin ettiğim gibi kornalarla dörtlülerle hemen gittik hastaneye benden daha panik olması hoşuma gidiyordu ve ben gülüyordum tabiki gittik baktılar ve sadece 2 cm açıklık vardı daha sancılarım 3 dk da bire düşmüştü ve inanılmaz dereceydi sabah sekiz de gittiğimizde 2 cm i duyunca eve gitmek istediğimi çoğalırsa geleceğimi söyledim fakat bırakmadılar ben de tek kalmak istemediğimi bırakmıyorlarsa yanıma bir kaç kişiyi almalarını söyledim ve beni özel odaya çıkartacaklarını Arada kontrol edebileceklerini falat su anda boş oda olmadığı için biraz beklemem gerektiğini söylediler dogumhanenin içindeki odalardan beklemeye koyulduk kardeşimle allah razı olsun ondan sürekli beni motive edip güzel şeyler anlatıp hem gülüp eğlendirmeye çalışıp hemde onun bile heyecandan titrediğimiz görmek çok farklıydı sancılarım gittikçe arttı saat 10 buçuk olmuştı ve benm dakika da bir sancım geliyor bir dakika kalıyordu sancı gelince eğiliyor ve bekliyordum gidince kalkıyordum ama öyle bir sancıyı hiçbirşeyle tanımlayamam oysa ki küçük sıpam içerden bana enerji gönderiyordu sancılar geçince onun tekmeleriyle kendime geliyordum böyle 1 e kadar çektim ve açılmam sadece 4 cm olmuştu bir yandan açım ve kusuyorum ebem çok yardımcı oldu saolsun hep geldi aferin sana bağırmıyorsun diğerleri gibi sen doğurursun bu azimle öğlenden sonra diye diye doğurttu beni ama daha fazla dayanamayacagımı söyledim ve epidural istedim hemen yapıldı 5 cm de saat 1 buçukta ve sonra (epiduraldan sonra suyumu patlattılar ve herşey çok hızlı oldu 3.25 de kızımı kucağıma aldım )dünyalar benm oldu o kadar güzeldi ki dediler ki sancıları hissetmeye başlayınca söyle tekrarlıcaz iğneyi tamam dedim sonra kalkıp kapının önüne felan çıktım annemler dayımlar eşimin ailesi babaanneler herkez oradaydı benim için bizim için o kadar güzel ki onların yanına çıktıkça iyi durmaya çalışıyordum hiç birşeyim yokmuş gibi güzel geçiyormuş gibi annem gözlerime bakıyordu ve ağlıyordu iyi misin çok acı çekiyormusun hayır anne iyiyim geliyor prensesim çok mutluyum diye motive etmekdi amacım sancım gelince içeri gidiyordum hemen koşa koşa sonra ne olduysa oldu dışarda oturup gülerken birden midem çok bulandı ve hemen içeri koşarak gittim kusmaya başladım sonra sancılar kesilmeden belimden beri gelmeye başladı hemen hemşireyi çağırdık epiduralı yeniledi ama sancılarım geçmiyor birilerini çağırıyorum yardım edin geçmiyor diye ter döküyorum ama bir yandan da bol dol dua ediyorum ama geçmiyor geçmiyor sonra en son ebe geldi ve baktı ve hemen dogumhaneye alın bebek gelmiş kafası görünüyor dedi apar topar dogumhanenin içine girdim doktorumu arıyorlar yetişebilsin diye bana da bir yandan şakın ıkınma bak bekle doktorun gelicek diyor ama tutamıyorum ki kendimi istemsiz olarak geliyor sonra söyle bir ahhhh dedim ve Ebenin kollarına kızım fırlayıverdi 😂ebe de sok ben de sadece 3 dakika da doğdu ben de bir rahatlama bir rahatlama ebenin suratı elleri kan içinde sinirli sinirli bakıyor bana 😂 o sırada doktor geldi o da bi şok bari göbek bağını ben keseyim de bi işe yarasın dedi kızımdan hiç bir ses çıkmıyor gözleri boncuk boncuk açık etrafı izliyor hemen silip yanıma verdiler ve işte o an o an bütün hayatım gözümün önünden geçti ve sadece bu anı yaşamak için varolmuşum gibiydi tarifi imkansız o duygu o hıçkırıklar o bakışlarımız meleğim benm o gün bugündür boynuma yaslanınca hemen susuyor meleğim biz şimdi 10 aylık olduk ve hala ilk günkü gibi ona özlemim sevgim o anda nasılsa hala aynı herkese rabbim evlat sevgisi versin herkese hemde bu eşşiz duyguyu tatmayan kalmamalı bir ansanı anne yapan merhametli düşünceli en önemlisi sorumluluk sahibi yapan kesinlikle annelik herkese kolay doğumlar diliyorum ama zor olsada evladınızı kucağınıza alınca hepsi geçecek bir ömür için bir kaç saat çekmeye değmez mi 🥰🤩