Cansu37 Bir çok anne tarama testi yaptırmakla yaptırmamak arasında kalıyor. Sizce neden yapılmadı neden yapılmamalı ?
Hacere Cansu37 ben yaptırmadım çünkü bir sorun çıksa da bebeğimi aldırmayacaktım, hoş olsa anne karnında müdahale de edemiyorlar. Ki o testlerin doğruluğu da muamma. Bence gereksiz. Ama yapan kişilere de bişey söyleyemem.
espalp Cansu37 ben kemoterapi iğnesi olmuştum hamile kalmadan 3 ay önce. Zaten kazara korunurken nasıl hamile kaldım bilmiyorum. Sağlığıyla ilgili endişelerim vardı. İkili test bu yüzden çok önemliydi benim için. Çok şükür sonuç güzel geldi. 3’lü ve 4’lü yaptırmadım ayrıntılıya gittim 🙏🏻
seymakumatarnsf Cansu37 Ben karşı olanları çok anlamıyorum açıkçası. Eğer bebeğinde bir sorun varsa ve önüne geçebileceğin yada geçemeyeceğin bir sorunsa neden öğrenmek istemez ki insan. Ben 2li ve 3lü yaptırdım. Daha kaç tane gerekiyorsa da yaptırırım.
Muallimehanim Cansu37 Ben yaptırmadım. Gereksiz buluyorum. Nedeni ise bebeği aldırmayacaksa eğer biri zaten gerek yok. Dışardan bir müdahale de yapılamıyor ki detaylı ultrasonda herşey çok net çıkıyor. Bu testlerin doğruluk oranı %60. Sıkıntılı çıkıpta sağlıklı bebek doğuran o kadar fazla insan var ki.. Hamileliklerini sırf bu yüzden berbat geçiren. Kişiye kalmış bişey.
Mliko6 Kızlar hamilelik te yapılan normal testler bence yapın ben de yaptrcam ama 3 lüyü 4 lüye ggrrek kalmaz şeker yüklemesinide yapın
Deniz_ruzgar Yaptirdim ve pisman oldum down sendromu riski yuksek cikti artı yaşım 34 bununda etkisi var risk konusunda boyle bir durum varsa eger bebegimin tedavisi yok Allahtan gelene raziyim aldirmicama göre şeker yüklemesi hariç hiç bir tahlili yaptırmadım
Afra34 Deniz_ruzgar doktor bize kendi söyledi yanılma payı da var diye varsa neden kendimi üzüp düşüneyim kaç ay boyunca yapabilecek birşey yok Allah'tan gelen ama siz hiç üzülmeyin öyle deyip sapasağlam doğuyor Allah'ın izniyle 🤲🏻 çok duydum çevremde☺️
seymakumatarnsf Cansu37 En azından hazırlıklı olurlar yada ayrıntılı da bu durum kesinleştikten sonra çocuğunun bu şekilde yaşamasını istemeyen aldırır. Bu testleri kimse durup dururken uydurmamış yada keyfi de yapılmıyor. Bence bu gebelik sürecinde ne yapılması isteniyorsa yapılmalı. (Tabi hayatı kararlarda bir çok doktora danışarak)
DemetDigesu Cansu37 ıkılı uclu tarama yanıltıyor ben dırek fetal dna genetık testı yaptırdım sonucta aldırmak ıcın sartları ına gore ayarlasınız maddı durumunuz yoksa ona gore dusunursunuz kı bazı kromozon hastalıklarında bebek dogmadan anbe karnında öluyor ne gerek var bu kadar buyuk travmaya ıyıkı yaptırdım ıcım rahat allahtan bırsey gelırse boynum kıldan ınce ama ben tedbırımı aldım