Merhabalar herkese 🙋🏻♀️ Daha önceki sohbetlerimden veya postlarımdan bilenler biliyordur. Ben yurtdışında yaşayan bir anne adayıyım. Bugün itibariyle 38.haftamıza girdik çok şükür. Bebeğim ne zaman doğum pozisyonu alacak diye beklerken maalesef hala dönmedi. Son kontrolümüzde doktorum bebeğin yerinin daraldığını ve artık dönmesinin zor olduğunu söyledi. Dolayısıyla makat gelişli normal doğum yapacaksın dedi 😱 bu cümleyi duymayı bekliyordum çünkü burda önemli olan öncelikle normal doğum beklenmesi. Bebeğin kalp atışında annenin sağlık durumunda vs olumsuz bir durum olmadığı taktirde bebek makat gelişli de olsa normal doğum öncelikli 🤦🏻♀️ Neyse ben korktuğumu söyledim. Doktor çatı kemiğimi ölçeceklerini ona göre yol izleyeceklerini söyledi. Geçtiğimiz hafta cuma günü MR çekildim ve çatımın normal doğuma uygun olduğu genişliğinin şu noktada bile yeterli olduğunu söyledi bugünkü kontrolde. Dolayısıyla makat gelişli ama normal doğuma karar verildi. Şimdi sizlere sorum
Ben ne yaparsam eğer normal doğumu sezeryana çevirebilirim? Normal doğumdan korkmuyordum aslında hazırdım ama oğlumun makat gelişli oluşu beni çok korkutuyor. Doğum anında yaşanabilecek olumsuzlukları düşündükçe içim daralıyor 😔 bana yardım edin ltf 🙏🏻