Çok şükür bebeğimizi sağlıkla kucağımıza aldık hala inanamıyorum ☺️ 3 yıllık evliyiz, son 1 yıldır bebiş istiyorduk ve 8.ayımda hamile kaldım. Biraz korkmaya başlamıştım ay acaba çocuğumuz olmayacak mı derken oğluşumuza hamile olduğumu öğrendim. Geç döllenme imiş, ilk günler korkuyla bhcg değerlerini rakip etmekle stresle geçti biraz. Neyse çok şükür oğlum benimleydi. 2 ay mide bulantısı çektim, hamileliğimin en zor günleriydi. Neyse onun dışında bebeğimle ve hamilelikle ilgili sıkıntı yaşamadım çok şükür. 32 de doğum iznime ayrıldım eşyaları hazırladım evi hazırladım dolap içlerini döktüm falan tamam artık gelebilir diye 34 den beri beklemeye başladım😊 biraz kiloluydu bebeğim 2 hafta önden gidiyordu oyuzden hep erken gelir diye düşünüyordum. Ramazan bayramında doktorumun tatil fotolarına korkarak bakıyordum ay doktorumuz gelmeden gelme oğlum dedim durdum. Neyse bayram bitti hala gelen giden yok. Kayınvalidem yanıma geldi artık doğmak üzere diye. Bekliyoruz bekliyoruz bir türlü doğum başlamadı. Kasılmalar yaşıyordum ay acaba bu gece şiddetlenip doğuma gideceğiz mi diye yattım son 15 gün. Doktorum bebeğin aşağı inmediğini, hiç bir doğum belirtisi olmadığını söylüyordu. Neyse 40hafta dolunca korkmaya başladım aylarca taşıdım ya içimde bişey olursa kakasını yerse diye. Annem bir yandan hadi bak günü geçti ne bekliyorsun diyip duruyor iyice stres oldum. Yoksa 42 ye kadar normal doğum için bekleyebilirim diyordum. Son kontrolde doktorumuz 4150gram zaten normal doğum da zor olur bu kiloyla dikişin zor olur 3700ü geçmesin istiyoruz ilk doğumlarda dedi. Geç kalmasının dışında kilosu yüzünden de beklemek mantıklı değildi. Kararı verdim son 1 haftam ağlayarak geçti ameliyAt olmaktan korkuyoruum diye diye🥺neyse günümüz gelsi çattı. 21 hazirazda sabah 7de hastanede olduk. Ameliyat önlüğü ve bone getirdiler, eşim giydirdi. Daha o an ağlamaya başladım. Tek söylediğim kelime korkuyoruum idi.. sonra hemşire gelip damar yolu açtı canım çok acıdı, acaba daha ne acılar yaşicam diye düşünerek ağlamaya başladım. Pek hastane ortamlarına alışkın olmadığım için çok etkilendim galiba bilmiyorum. Bir sedye getirdiler buna yatın aşağı indireceğiz dediler, yattım ama nasıl ağlıyorum, eşim de yanımda. İşte asansörle ameliyathane katına indik eşime bakıp duruyorum, asansörden inip ameliyathane yazan kapıdan girince hıçkırıklara boğuldum öyle ağladım ki😢 eşim bak istemiyorsan olmak zorunda değilsin başka zaman yapalım sakin ol dedi, o ara adam sedyemi sürüklüyordu tabi.. neysee çok uzattım duygusal anlarımı daha çok yaşadım da kimseyi korkutmak istemem yani ben niye bukadar korktum onu da bilemiyorum.. ameliyathanede 3-4 yabancı adam o kadar yalnız hissettim ki kendimi, sonra doktorum geldi niye ağlıyorsun, sen normal doğumu ameliyattan korktuğun için mi bu kadar istiyordun dedi🤭 işte bu ameliyathane ortamı falan dedim, evet haklısın biraz ürkütücü dedi. Ayaklarımı sedyeden yere sarkıttım, doktorum 2 elimi tuttu şimdi beline iğneni vuracaklar rahat ol dedi, o yabancıların arasında doktorumu görünce tanıdık bir yüz o kadar iyi geldi ki, ellerini sımsıkı tuttum iğne vurulurken, iğne çok acıtmadı, damar yolu bile daha çok acımıştı. Direk bi karıncalanma hissettim bacaklarımda, ayaklarımı yatay pozisyona getirdiler zira ben hissetmiyordum hemen etki etti. Sonra başucumdaki adam anestezici falan galiba beni bilgilendirdi ameliyat boyu başımdaydı. Şuan doktorunuz sondanızı takıyor dedi, oramda bir karıncalanma hissettim hafif. İyiki uyuşukken taktılar boşyere canım acımadı, bir görevli konuşturdu biraz adı ne olacak sakinleş falan dedi ama hala çok korkuyordum .. yattığım yerde başucumdaki adama soruyorum sürekli ne oluyor kesti mi karnımı dedim, hı yok daha ameliyat edeceği yeri siliyor hazırlıyor falan bana oyalayıcı şeyler söyledi, sonra oğlumun ağlama sesini duydum. Meğer o ara doktorum halletmiş işini hiç ama hiç birşey hissetmedim ne bi dokunuş ne bişey.. bebeği kapıdan dışarı çıkardılar, bana göstermeyecekmisiniz dedim başımdaki adama doktor ilk aşısını yapacak hemen gelecek dedi. 1 dakika sonra geldi ve bana 4 adım mesafede bebeğimi giydirdi ebe. Kafamı çevirerek onu izledim o kadar merak ediyordum ki gözleri ne renk acaba diye uzaktan seçmeye çalıştım. Biraz ağladı, sonra giydirirken sakin sakin etrafa bakıyordu, ben de ağlıyorum tabi duygular şelale😂Başımdaki adam senin için hazırlıyorlar şimdi getirecekler sana dedi. Sonra yanağıma getirdiler öptüm kokladım sıcacıktı pespembe beyaz nasıl bişey tarif edilemez💓 fotoğrafımızı çektiler o an. Doktorum da poz verelim dedi kafasını uzattı 3 ümüzün orda fotoğrafı var☺️ Sonra babasına vereceğiz dediler ve bebişim çıktı. Benim için zaman geçmek bilmedi. Nefes alamıyorum dedim bi ara, burnundan derin nefes al dedi, burnum tıkalı sümük var diye ağladım😂 oksijen takalım dedi Adam burnuma ağzıma o plastik maske gibi şeyden taktı, bi ara öyle bir midem bulandı ki, belki 20saniye falan sürdü ama çok şiddetliydi, kusacam dedim, başını yana çevir kusabilirsin dediler, bi sağa bi sola çevirdim ööğ ööğğ dedim kuru kuru ama gelen bişey yoktu, sonra uykum geldi bayıltıyor musunuz beni dedim, uyuyabilirsin biz seni uyandırırız dedi. Şimdi 2-3 saat uyursam bebeğimi emziremezsem diye uyumamak için direndim. Yani o ameliyathane bitmek bilmedi bnm için çok uZun sürdü gibi geldi. En son sarsıldığımı hissettim. Omuzlarım göğüslerim falan da sarsıldı Ve bitti dediler, doktorum o ara yanıma gelip bittiğini 4290gram iyiki normal olmadı böylesi çok içime sindi hiç aklında kalmasın normal doğum dedi. Çok teşekkür ederiz sizi seviyorum dediğimi hatırlıyorum o an😂 sonra sedyeyi sürüklediler ameliyathane çıkışında eşim beni bekliyordu, kayınvalidem odada bebeğin yanındaydı. Eşime yanağıma dokun dedim, odamıza gidene kadar ağladım yine, çok şükür bitmişti ameliyat 🙏 odaya geldim beni yatağıma taşıdılar , ameliyat örtülerinin içindeydim o yeşillerin.hemen bebeğimi istedim koluma yatırdı kayınvalidem hemen mememe değdirdim ağzını yüzünğ emzirmeye çalıştım 😍 Birazdan serum takıldı, uyuşukluğun geçince sondanı çıkaracağız ve ağrı lesici yapacağız dediler. 2 saat içinde uyuşukluğum geçti ağrı kesici yaptılar ama sonda çıkmadı hemen yattım öyle çıplak yeşil örtüler içinde biraz rahatsız ediciydi.ama çıplak kolumla bebişimle yattık öylece.. Daha sonra bence ameliyattan 6saat sonra falan sondamı çıkardılar ve ayağa kaldırdılar beni, karnımın içindeki kaslarım yandı sanki o an nefes alamadım çok zordu yürümek.. işte adım adım daha da azaldı acılar, wc gidip oturup kalkınca falan çok zordu eşim 2 elimden tutup çok yavaş hareket ederek yaptım hep. Hastanede sarılık olmasın diye 2 saatte 1 emzirmeye çalışın sütünüz gelsin diye sonrasında mama verin dediler öyle yaptık, akşam mememi tutup çekmeyi başarabildi ilk defa oğluşum. Ama her 2 saatte bir çabaladık tutturmak için. Akşam pansuman yapıldı dikişlerime. Bu arada gaz çıkaramadım veya büyük tuvaletimi yapamadım lavman yaptılar. O da etki etmedi. Sabaha kadar yaparsın dediler. Gecen 3 e doğru hastane yatağımızda eşimle ben, 1 dar koltukta da kayınvalidem uyuduk. Bebişimiz de yatağımızın kenarındaydı hemen, elim üzerinde uyuduk birlikte💓 2 saatte 1 besleyin diyorlar hemen saat geliyor o biraz zorluyor insanı☺️ Ertesi sabah doktorum kontrole geldi. Bu arada ameliyat günü de öğlen ve akşam 2 kere gelmişti. Ertesi gün de gaz veya büyük tuvaleti sordu hayır deyince birdaha lavman yapılsın bi lavaboya git sonra çıkışını vereyim dedi. Bu sefer lavaboya gidebildim ve çıkış yaptık çok şükür hastane maceramız bitti. Çok şükür ikimiz de sağ salim evimizdeyiz 2 saatte 1 emzirme ve mama verme çabalarımızla geçiyor günler. Herkese hayırlı doğumlar dilerim. Şuan şükrediyorum hayırlısı böyleymiş diyorum. Belki ben doğumhanede de korkup başaramayacaktım belki o an iri diye çıkamayıp sezaryene alınacaktım.. oyuzden hayırlısı böyleymiş diyorum💓 vaktini ayırıp okuyanlara teşekkür ederim. Günden güne daha iyi oldum en zorlayan oturup kalkarken, yatıp kalkarken karnımın içindeki sızlama oldu, onun dışında bi ağrı sızı olmadı çok şükür. Hastanede sızladı orada da sürekli iğne yaptılar ağrı kesici, çok etkiliydi. Bugün 5. Günüm ve oturup kalkarkendi o sızı bile çok az kaldı. 3. Günden itibaren daha rahattım diyebilirim. Herkese hayırlı doğumlar tekrar💓