Kızlar bende buraya doğum hikayemi yazacağım günü bekliyordum ve sonunda o gün geldi☺️ 20 haziran perşembe sabah 4:30 gibi gözümü altına kaçırma hissi ile açtım . Koşa koşa tuvalete gittim nasıl idrarımı kaçırmışım ya diye söylenirken baktım istemsizce gidiyor . Suyumun geldiğini o esnada anlamış oldum . Çok aşırı gelmedi ama geliyordu yinede azar azar. Hemen duşa girdim eşime panik yapmamasını söyledim giyindik eşyaları alıp arabaya geçtik tabi benim belim ve kasıklarım adet ağrısı gibi düzensiz hafiften başlamıştı. Arabada da baya suyum geldi önüme aldığım koca pet ıslanmıştı. HasTaneye geçtik nöbetçi doktor muayene etti bir parmak ucu açıklığın var yatış veriyorum nst ye bakılsın dedi. Odama geçtik hatta eşim kalkıp o kadar erkenden kapıyı bile süsledi . Bende kendimden emin ve heyecanla kendi doktorumu bekliyordum saat 6 küsür olmuştu bu arada . Yedi buçuk gbi doktorum geldi suni ile destekleyeceğiz dedi. Suniyi taktılar koluma en düşük dozdan başlattılar. Adet ağrısı gbi başladı ilk baştan . Sonra yavaşça dozunu arttırdılar. Bu esnada ben 9 ay boyunca planladığım gibi squAt yürüyüş pilates topunda zıplama hareketleri yaopıyordum sıcak duş . Bildiğim herşeyi yaptım ve sancıları karşıladım . Birkaç kere doktorum muayene etti ama açılma sadece bir bol parmak yani 1,5. Cm ye ulaşabilmişti . Zaman ilerledikçe hem yoruldum hemde sancılar zorlamaua başladı. Saat 6,7 gibi suninin dozunu arttırdılar ve o zaman baya zorlanmaya başladım . Pilates topunda yinede karşılayabiliyordum ama nst için uzandığımda çok zor oluyordu . YPılan muayeneler sonucu açıklık en son 2 cm olmuştu .4 cm ye ulaştığımda kesinlikle epidural alacaktım Ama bir türlü ilerlemiyordu. Akşam saat 11 e kAdar dayanmaya çalıştım ama eşim ve yakınlarım artık sezaryan kararı var diye adeta yalvarıyorlardı. Yinede pes etmedim dYanmaya çalıştım ancak hem uykusuzluk hemde o kadar saat hareket halinde o sancılara dayNmak beni çok zorladı. Birde nst de sancılarım bir türlü istenilen düzene girmiyordu. Doktor kararı bana bıraktı . En son sancılarım geldiğinde beni aşağı atın diye yalvardığımı hatırlıyorum çünkü şiddeti baya artmıştı yani 7-8 cm açıklığa ulaşıldığında veriken sancı dozunu alıyordum ama açılma yoktu . En sonunda herşerde bir hayır vardır diyerek sezaryan kararı verdik . Sancılardan ölüyordum biran önce uyuşturulmak istiyordum . Ameliyathaneye geldik çok soğuktu bir tane hastabakıcı bana sarıldı korkma titiriyorsun dedi . Elim ayağım zangır zangırdı . Anestezi uzmanı geldi . Ben titrmekten ve sancıdan istediği pozisyonu veremedim bir türlü. Biraz uğraştırdım ama uyuştu en son. . Spinal yApıld. Ayaklarıma sıcaklıkla beraber karıncalanma hissi geldi. Sonra beni hazırladılar masada. Eşimde geldi ve başladılar bütün dokunmaları hissettm hatta bir beş dakika bağırıp durdum ya uyuşmadım diye z. Doktorum uyuşmadıysan şuan acıdan duramazdın dedi. Eşim iyiki yanımdYdı ondan güç aldım hep. Sonra bebeği çıkarma esnasına gelince baya bir sarstılar çok midem bulandı. Sonra eşim geldi aşkım ne kadar çok saçı var diye seslendiğinde tüm acılarımı bitiren o ağlama sesini duydum. Bende ağlamaya başladım . Hemen kontrollerini yapıp göggsğme koydulr öptüm foto çekildik. O an herşeye bedeldi. İyiki doğurmuşum dedim minik kızımı görünce . Sonra eşimle onu aldılar . Ben tek kaldım . Bu raddedenn sonra belim özellikle çok ağrıdı ameliyatta. Belimin ağrıdığını söyledim kaç defa ancak sabretmemi söylediler . Kapattılsr en son . Odama çıkardılar . Kızımı gördüm tekrar ancak kucağıma alamadım çok ağrım vardı . Hem yorgunluk hem ağrılarım beni çok zorladı . 14 saat aldığım sancı çekmiştim kolay değildi. Ağrı kesici yapıldı ancak dikiş yerleri gerçekten yatıyırdu. Ertesi gün ilk yürüyüşü yaptım evet zor oluyor ama mcbur yapmak zorundayız. Gazımı da çıkardım . Emzirme konusunda sütüm geldi ancak gögüs ucum küçükmüş silikon gögüs ucuyla emziriyorum . Tam yeterli gelmiyor kızıma birazda enjektörle mama takviyesi yaptık ancak sürekli sağıp emzirmeye çalışıyırum inşallah tamamen anne sütüne döneriz. Hayalimde çokbaşka bir doğum vardı normal çok istemiştim . Öğretmenim son haftaya kadar çalıştım sürekli hareketliydim yapmadığım şey kalmadı ancak olmayınca olmuyor . Şuan kızımla ilgilenebiliyorum çok şükür . Ama birilerinin olması lazım kesinlikle çünkü uzanıp kalkmakar tek başıma yapamıyorum . Benim tavsiyem herşeyi akışına bırakmak . Her doğum hikayesi kendine özeldir benimki evet biraz zordu ama bu herkesin zor olacağı anlamına gelmez . Umarım herkesin kolay doğumu olur🙏🏻Şimdi kızımla çok mutluyum hepinizden çok dua bekliyorum biraz uzun yazdım kusura bakmayın😊🙈