ylzaht066 Canımm hayırlı olsun yavrun, öncelikle sigara içip de bırakabilen arkadaşların hepsine sor hepsi mide bulantısı çekiyor, canı istemiyor gebeliğin yaşattığı semptomlardan dolayı içemiyor, çooook azı iradeyle bırakabiliyor maalesef. Senin bırakamaman seni kötü insan da yapmaz, kötü anne de yapmaz. Bazılarının aksine herkes şu zaman çocuk yapıcam deyip planlamıyor, akışına bırakan da var o yüzden ön hazırlık süreci olmayabilir. Burada çok ağır şeyler yazan oluyor onlara takılma, göreceksin ki tavsiye verende olmayacak çünkü onlarda isteyerek bırakmadı. Bende senin gibi deniyorum ama olmuyor seni de çok iyi anlıyorum çünkü ben diğer arkadaşlar gibi be mide bulantısı ne de tiksinme yaşıyorum. Aksine yapmamam gerektiğini bildiğim her şeye karşı büyük bir istek var içimde (aş erme değil), örneğin su dışında hiç bir şey içmeyen ben kola, icetea falan sürekli onları içmek istiyorum, Abur cubur, çikolata yemeyen ben sürekli onları yiyorum ve önüne de geçemiyorum, içimde tarifi mümkün olmayan bi istek amaaa sana sigara için tavsiye verebilirim şu an bırakamayan ben gebelikten önce defalarca bırakmıştım.
Öncelikle kendi paketin varsa önce onu bitir ve son sigaran gece yatmadan önce bitmiş olsun ki ertesi gün benim hala sigaram vardı diye aklında kalmamış olsun veee kesinlikle de o gün Sigaranın senin için son günü olduğunu ve ertesi sabah başka bir güne uyanıp, yenilenmiş bir insan olarak uyanacağını kendine telkinle. Sonrasında canın sigara istediğinde her defasında bir koca bardak su iç, kesinlikle küçük bi bardak değil büyük bi bardak olsun çünkü istek geldiğinde çok su içmek biraz mideyi bulandırıp isteği bastırıyor. Çevrendekilere söyle sana sürekli nasıl gidiyor sigara şu bu soruları sormasınlar tembihle, eşin içiyorsa rica et bir süre senin göreceğin yerlerde içmesin ama benim tavsiyem içenlere umursama sanki sen hiç sigara içmemişsin gibi davranır ve düşünürsen o da rahatsız etmiyor. Sakız, abur cubur daha çok hatırlatıyor bence en doğrusu bana hiç olmamış gibi davranmakmış gibi geliyor. Umarım başarırsın, en kötüsü azaltabilirsin Allah yardımcın olsun