CerenSelvi Sevgili anneler, bu aşı kaç doz yapılıyor? Ben bir kere yaptırdım ama ikinci için doktoruma soracağım ama daha randevuma var? Bir de ikincisi bir ay sonra olmalı diyorlar ama hemşire hanım bana iki ay sonra dedi. Acaba yanlış tarih mi verdi?
[silindi] CerenSelvi ben daha birincisini yaptırmadım bu haftaiçi yaptıracağım. Telefonda hemşire hanım haftaiçi gel ilk doz sonrasını 1 ay sonra vurulacaksın dedi. 2.doz gerekli bilemiyorum doktorlar daha iyi bilir bence.
Oglusumm CerenSelvi ben ikinci dozunu 5 martta gidip yaptircam.ayrica doktorum kan tahlili verip hepatit b ve c korumam var mi yok mu baktirmami isterdi.Tahlil sonucunda hepatit c ye karsi korumam oldugu hepatit b ye karsi ise korumamin düşük oldugu cikti.doktorumun tavsiyesiyle hepatit b aşısının da ilk dozunu bi kac hafta önce tetanoz asisi ike birlikte yaptirdim.onunda ikinci dozunu 5 martta tekrar yaptircam.
Ilkannelik CerenSelvi tetanoz aşısı gebelik esnasında 2 doz olarak yapiliyor. Ilk doz 20. Haftada 2. Doz 24. Haftada ve sonrasında olabiliyor. Iki doz arasında 4 hafta gecmesi lazim. Tetanoz asini 5 doza tamamlarsan 10 yıl ic8nde tekrar bir gebelik halinde asi vurulmana gerek kalmiyor. Veya bi kaza geçirdiğinde tetanoz asın tam olduğu icin tekrar vurulmuyorsun. Umarım açıklayıcı olmuştur. 😉
Nisaanne Ben ilk dozu bu ay başında yaptirmistim digerini de bir ay sonra gel dediler. Bir tane de dogumdan sonra olacagini soyledi saglik ocagi Ben aşılari doktoruma sordugumda yaptirmalisin demistir