Denizanne Canım, ben yaklaşık 4 ay önce doğum yaptım. Hastane çantasına koyduklarımı ve ne kadar işe yaradıklarını yazayım sana, gerisine sen karar ver, çünkü senin eşyaların bana fazla gibi geldi 😊
Bebek için;
-10’lu hastane çıkışı
-2 takım yedek kıyafet (her bir pakete zıbın+şapka+eldiven+çorap+alt üst takım olarak iki paket yaptım, böylece ben yatarken yanımdakilerin bulması ve giydirmesi de kolay oldu. Bunlardan sadece bir takım kullanıldı.)
-15 tane bez (7-8 tane anca kullanıldı)
-1 paket ıslak mendil, 1 paket pamuk (Pamuk açılmadı bile)
-Pişik önleyici krem (Ben Sebamed kullandım, çok da memnunum)
-5 tane ağız mendili (Yenidoğanlarda kusma vs. pek olmuyor, bu mendillerin hiçbiri kullanılmadı)
-1 kalın ,1 ince battaniye
Kendim için;
-İki tane gecelik (ikisini de giydim)
-Bir takım pijama (pijamanın altını giymedim, doğumdan sonra sondam çıkana kadar üstünü giydim)
-1 tane emzirme sütyeni (giymedim, olmasa daha iyi olurmuş :)
-5 tane iç çamaşırı ve ped (hiçbirini kullanmadım)
-Depend (bence hayat kurtarıcı icat)
-Tarak, bir iki makyaj malzemesi (kullandım)
-Diş fırçası, diş macunu, seyahat boy duş jeli,şampuan,saç kremi (sadece diş fırçasını ve diş macununu kullandım)
-Çorap,patik,yelek (annemin zorlamasıyla yanıma aldım,hiçbirini giymedim)
-Terlik ve taç (kullandım)
-Eşime bir tişört, atlet, iç çamaşırı ve uzun kollu bir üst. (Giyildi)
- Ben hastaneye giderken tayt+tişört giymiştim, taburcu olurken de aynılarını giydim çıktım.
Bunlara ek olarak annem ve eşim için terlik götürdüm, yine olsa yine götürürüm :)
Bu kadar :) Doğumdan önce aylarca bu konuyu araştırmıştım, şimdi oğlumdan vakit bulunca bi 5 dk hemen yazmak istedim. Hastaneye bunlar dışında hiçbir şey götürmedim, bunlardan da bir sürü şey kullanılmadan geri geldi. Mesela biberon, mama, emzik vs. götürmeye hiç gerek duymadım. Götürdüklerim haricinde hiçbir ihtiyacımız da olmadı.