Esra1260 Çok oldum biliyorum ama bilgisi olan vardır diye yazıyorum detaylıda bebeğimde yarık dudak gördü doktor ve engelli olabilir dedi nifty yada amniyosentez yaptır dedi başka hiçbir bulgu yok her yarık dudak engelli mi oluyor 😥
Bayburtlu69 Esra1260 engelli bebek denmez öyle şeye doğumdan sonra ufak bir ameliyatla düzeliyor.. Olur öyle şeyler
Mirayecemm Esra1260 yArık dudakla engelli olmasının bi Alaksı yok diye biliyorum ama doğduktan sonra küçük bir operasyonla düzeliyormuş ama içim rahat etsin diyorsan yaptır tabi
_Merius_ Esra1260 canım özel eğitim.ogretmeniyim çok fazla strese girme doğumdan sonra ufak.bir operasyonla düzeltilen bir durum ama sen yine de iyi bir perinatolog ile görüş ve amniosentez yaptır fetal dna testlerinin ücretleri biraz yüksek ama dr la görüşüp yasadigin şehirde nipt tarzı testlerde yaptirabilirsin hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun umarım
Tazegelin12 Esra1260 Allah buyüktür canim sıkma canıni dogumdan sonra ufak bi amaliyatla halledebiliyolar Allah daha beterinden korusun bide onlar %100 kesin sonuç degil arkadasima da detaylida ayagi ters aldir bunu dediler 6 doktor hemde dinlemedi kimseyi cocuk sapaa saglam hic biseyi yok suan 1 bucuk yasinda yuruyo
Esra1260 _Merius_ Perşembe günü perinataloğa randevum var dudağının yarık olmasını dert etmiyorum ama engelli olma ihtimali beni yıktı sanırım amniyosentez için de haftam geçmiş büyük ihtimal nifty yaptırabilirim
_Merius_ Esra1260 kaç haftaliksin şuan engelli olma durumu olarak ne dedi doktor down sendromu tarzı bi durumdan Bahsetti mi
Gamzealyay0 Esra1260 abimin cocuguda yarık dudaklı doğdu 4 yada 5,ayında ameliyat ile düzeldi içini rahat tut düzelir ameliyat ile
Esra1260 _Merius_ 23 haftalığım down sendromu falan demedi sadece yarık dudak olduğu için beraberinde engelli olma ihtimali de var dedi
Arn1 Canım benim arkadaşımın annesi dogum yapmıştı yıllar önce dudagı yaraydı ama cocuk cok sağlıklı gayet şimdi 14 yaşında falan
Ssozdemir Esra1260 7.5 aylık hamileyim benim bebegime de yarık dudak ve damak var dediler amniyosentez bende de istediler onu her ihtimale karşı başka gelişmeyen bi yer var mı diye yapıyorlar ben yaptırmıştım korkma Allah şifa versin inşallah çocuklarımıza
Esra1260 Ssozdemir kaç haftalıkken yaptırdın amniyosentezi canım sadece dudağı yarık diyemi amniyosentez istediler bebekte yarık dudak olunca neden hemen engellimi diye düşünüyorlar anlamıyorum
Ssozdemir Esra1260 Dudagı ve damagında yarık var dediler sanırım 21.haftada falan yaptırdık başka bi sorunu yok dediler sadece yarık dudak damak varmış dudagı gelişmedigi için başkaa gelişmeyen yerleri var mı diye ya da genetik bi sorun var mı diye yapıyorlar
espalp Esra1260 yarık dudaklı doğmuş sonrasında ameliyat olmuş bi öğrencim var 5.sınıfı bitirdi. Mükemmel bi öğrenci, çok tatlı bir çocuk 💙🧿 doktorun neden öyle demiş bilemedim canım 🤷♀️
Hllswm Esra1260 her yarık dudak engelli bebek olsa doktor ileri boyut test istemez direk engelli derdi demekki her yarık dudak engelli değil tesbit etmek içinde test istiyor
Ssozdemir Esra1260 Biz afyondayız afyonda perinatoloji yok bizi Ankara gazi üniversitesine sevk ettiler sevk olduğu için ücret ödemedik sadece genetik test olduğu için 200₺ falan herhalde Ücret ödemiştik
Ssraa Hayır yarık dudak engel anlamına gelmiyor. Doğumdan sonra düzeltiliyor çok ufak bir farklılık görünüyor o kadar😊
Yoann Esra1260 canım benim bi arkadaşımın bebeği yarık damakla doğdu hatta öyle ki burun boşluğu ile ağızının içinin bir kısmı birdi anlatabildim mi bilmiyorum biraz karışık oldu ama biraz büyüdü ve ameliyat edildi şimdi 2 yaşında çok şükür bir sorun yok iz bile yok ☺️