Herkes gibi bende burada doğum hikayemi paylaşmayı iple çekiyordum sonunda o gün geldi çattı🤲
Kızlar bizim hikayemiz aslında çokta hoş olmayan sürprizlerle başlamıştı. Bebeğime henüz 11 haftalık hamile iken ense kalınlığı normalin çok çok üzerinde ve burun kemiği oluşmamış denilerek down sendromu tehlikesi ile karşı karşıya bırakılmıştık. Doktorlar 2li taramaya bile gerek yok cvs yapılsın ya da bebeğinizi alalım diyerek gebelik sürecimi bana zehir etmişlerdi. bu şekilde yaklaşık 20. Haftama kadar doktor doktor gezmiş her doktorun daha da beter söylemleriyle gebelik sürecimin yarısını gözyaşlarıyla geçirmiştim. Bu süre zarfında cesaret edip cvs yaptırmamış bebeğime kıymayı da aldırmayı da asla düşünmemiştim. O bana Allahın emanetiydi nasıl kıyabilirdim ki meleğime 😍 13. Haftamda fetal dna testi ile sağlıklı bir bebeğimizin olacağı haberi içimize su serpmiş ama hep bir noktada da diken üstünde olmuştuk eşim ve ben..
Sonunda yine de içimizi bozmadan allahımıza sığınarak bu süreci tamamladık ve büyük gün geldi çattı ☺️☺️
19.06.2019 tam 40. Haftamda artık ne zaman gelecek diye sabırsızlıkla beklediğim meleğim sabah 05.00 te uykumdan sancı ile uyandırdı beni. Evet kızlar sabah 5 te sancı ile uyandım büyük abdestim var bu yüzden sancı var sandım ve wc ye gittim gerçekten de büyük abdestimi yaptım ama baktım sancı ritmik bir şekilde beni yoklayıp duruyor en iyisi kasılma dakikalarını tutayım dedim baktım 6 dk da bir 40 ar saniyelik periyotlarla giren sancım var öyle sevindim ki anlatamam çünkü nişanımı bile sancı gelmiyor diye doktorum getirmişti. Bu sancılar dayanılmayacak gibi değildi gerçekten dayanıyorsunuz o esnada ben biraz daha beklemek istediğim için duşumu aldım saçlarımı yaptım makyajımı yaptım bu arada saat 06.30 olmuştu eşim uyanıp yanıma geldiğinde beni sancı eşliğinde makyaj yaparken görünce kahkahayı patlattı 😁😁 dedim dayanabiliyorum daha gitmeyelim diye ama pimpirikli eşim olmaz artık gidelim trafik olur yolda doğurursun diyerek (keşke doğurmak o kadar kolay olsaydı😁😁) zorla çıkardı ben doğuma aç gittim kızlar ne olur ne olmaz diye bu arada yolda kasılmalarım 4 dk da bir gelmeye başladı hastaneye gittiğimizde saat 7. 30 a geliyordu hemşire muayene mi yaptığında 6 cm açıklık olduğunu söyleyince çok şaşırdım ☺️☺️ çokta mutlu oldum doktoru aradılar ve doktorum 8 buçuk gibi geldi doğumu hızlandırmak için suni sancı taktılar evet kızlar nefis bir ağrı oluyor ama gerçekten abartıldığı kadar öldüm bittim olmuyorsunuz ya da benim acı eşiğim yüksek bunu bilemiyorum içiniz rahat olsun 7 8 cm den sonra biraz zorlanıyorsunız ama gerçekten atlatıyorsunuz bu esnada ben devamlı ya Şafi ve Allah diyerek sancılarımı karşıladım sancı gelmeyince yürüdüm sancı varken sabit kaldım kendi pozisyonunuzu siz buluyorsunuz zaten eşim annem hep yanımda ve destekçim oldular. Bu şekilde saat 11 e kadar sancı serüveni ile açılma tam 10 cm ulaştı doğumhaneye alındım ben ıkınmayı pek beceremedim kızlar benim öyle 2 ıkınma ile gelmedi meleğim Bi 6 7 kez denedim o şekilde kesi atılarak doğum yaptım sıcacık 11:15 te bebeğim göğsüme bırakıldığı an inanın sanki ben yeniden doğmuş gibi oldum dikişler beni en korkutan kısımdı ama hiç hissetmiyorsunuz bebeğinizi gördükten sonra. Ve sonunda bebeğim de bende odamıza sorunsuzca geçtik kızlar çok şükür sütüm geldi hemen.. ilk başta zorlansak da şimdi emiyoruz. Bugün sabah 9 da da taburcu olduk şimdi evimizdeyiz çok şükür ☺️ Kızım 51 cm ve 3200 gr dünyaya geldi ve hastaneye varmam ile birlikte yaklaşık 4 saatlik bir sancı serüveni ile doğumumu gerçekleştirmiş oldum darısı da sizlere olsun inşallah 😍😍
Kızlar lansinoh ve göğüs kalkanı muhakkak edinin derim benim göğüslerm çok kötü durumda ama bunlar beni rahatlattı
Depend kesinlikle tavsiye ederim
Bebeğim çok kakalı bir kız çıktı bol bol alt iç zıbın alın ne olur ne olmaz
Ve battaniye de en az 3 tane olmalı bir tane ayrı kalın olmak üzere.
Söyleyeceklerim bu kadar herkese sevgiler 💐