Kahramanandmom Merhaba Anneler ve Anne adayları ... Öncelikle Rabbim tez vakitte sağlıklı ve bir nefeste evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin ! Anne olmak isteyen ve mücadele eden bütün herkese bu duyguyu yaşatsın ve dilerim bizlerde evlatlarına hayırlı anne ve babalar oluruz :) Merak ettiğim bir sorum var 🤔 biz 24+0 olduk çok sükür malum burada çok fazla postlar açılıyor ve görüyoruz ; Düşük / Erken doğum / Bebeğimin kalbi durdu vs gibi . Ben ve benim gibi ilk defa anne olucak arkadaşlarım da panik yapıyorlardır eminim . Her neyse soruma geçeyim fazla uzatmadan ... Sabah saatlerinde sağ kasığıma hafif bir ağrı girdi ve göbeğimin içinden sanki tel tel birşeyler çekiliyor gibi oldu eşim ile konuştum ben paniksem o benden emin olun 5 misli daha panik . Hemen hastaneye gidelim aksam isten gelince dedi ben gerek olmadığını söyledim çünkü geçen hafta perşembe ultrasona girdik tekrar girip radyasyon alsın istemiyorum . Bu tarz ağrılar normal mi bu birinci sorum ? Ikinci sorum haftada bir girilen ultrason bebege zarar verir mi ? Tesekkur ederim ❤❣☺
Nur___ Kahramanandmom ultrason ses dalgaları ile çalıştıgı için radyasyon yaymaz ki gebeliğin son haftaları iki haftada bir çağırdığı oluyor doktorun ve hastanede çalışan sağlıkçılar her hafta bile girdiklerini söylüyor, karar sizin 🌼🙏
SedefBen Ultrason cihazı bizim duyamadığımız frekansta ses dalgaları göndererek çalışır, bu dalgaların bebeğe hiç bir zararı yoktur. Radyasyon yayan bir cihaz değildir. Öyle olsa ultrason cihazı bulunan bir odaya girmemize bile izin verilmezdi.
Neslihan53 SedefBen keşke bu dedğinizi herkes kabullebilse radyasyon veriyosun bebegne dyenleri bogazlamak istiyorum 😰
Kahramanandmom Nur___ Evet bu konuda sizinle hem fikirim lakin kahrolası bağzı insanlar vardır ya 🤯 Aman girme cocuga zarar verme tecrubesiz 22 yasindaki anne adayi icin inanin buyuk korku ❣☺
Kivilipastaa Banada yaşlı teyzeler sağolsun ne o öle zırt pırt hastaneye mi gidilirmiş ultrasona mı girilirmiş diye çemkirdiler 😏 bende ben kafama göre zırt pırt gitmiyorum dedim hem noluyosa ultrasona girersek bebege bişey olsa daha mı iyi yani mutlu mu olacaklar