Artik bende dogum hikayemi anlatabilirim ikizlerime kavuştuğuma göre, en çokta bebegini kuvözde olan ve erken dogum riski olan kişilerin okuyup umut olmasi icin paylaşıyorum 🧚🏻♀️
28+6da doğdu ikizlerim, 47 gün kuvözde kaldi minnaklarim.
22inci haftadan beri nstde var olan ama benim hissetmedigim sancilar 😏 Hamileligimi evde degilde surekli hastanede yatarak geçirmem🤷🏻♀️🤦🏻♀️
24üncü haftada nst ye baglandigimda tekrar sancim cıktı, rahim agzi kisaligim 29 mm idi, ciğer geliştirici ignelerimin 2 dozunu da oldum o sıra.
25ınci haftada yeni bi sanci ve acilmam da oldu bu sefer; 1bucuk cm acilmam, rahim agzi kisaligim 25 mm idi.
27inci haftamda tekrar yeni bi sanci ve rahim agzi kisaligim 16 mm ye düşmüştü, ciger gelistirici hatirlatma dozumu oldum 1tane o gün. Doktorum bu sefer doguma kadar yogun bakimda yaticaksin dedi. Eve gidersem eger suyum falan gelir yetisemezmistim cunku oğlumun başı dogum kanalindaydi. 28+6 sabahı ultrasona girdigimde kısalığım sifirlanmisti ve gece boyunca sancim olmustu acilmam 3bucuk santimdi. Bu arada sancidan her yatisimda birsürü serumlar ilaclar ile durdurulmuştu hep🙏🏻 Bu sefer doktorum dogumhaneye indirdi ve magnezyum baslattilar beyin gelisimleri olsun diye.24 saat boyunca dakikada 1damla gelicek bi serumdu. Ilk taktiklarinda atesleniyosunuz ve kulaklarinizda ates cikiyo resmen 🤷🏻♀️Ve minnaklarim bunada 3saat dayanabildi, cunku acilmam 5bucuk cm olmustu. Doktorum acil sezaryana almaliyiz normal dogum riskli dedi ve belden uyusturmali sezaryana girdim. Ilk kizimi çıkardılar 1.125 gr dogdu aglama sesini duydum hemen kuvoze koydular, ince tiz bi aglama sesi.. Daha sonra oğlum çıkardılar 1dakika sonra 1.190 gr dogdu, oglumun sesini duymadim o sira mide bulantim oldu cok garip bi öğcüme oldu bi igne vurdular ve gecti. Hemen küvöze girdiler tabi miniklerim. Ilk 1haftada 950grama kadar düştüler 😔 yogun bakim kuvöz gunlerine girmek istemiyorum hic çünkü cok zor zamanlardi 😔 Sonuc olarak Rabbim bana bağışladı onlari, ben hep güçlü olmaya moralimi bozmamaya çalıştım, çünkü gercekten hissediyorlar. Sonuç olarak miniklerime kavuştum artik yanimdalar cok kucukler halâ ama sağlıklıyiz zamanla çabucak toparlicaz tombis tombis olcaz 🐣🐣