Az kilo aldim diyemem bir ara fena artti kilom daha sonrasinda diyetisyene gittim verdim 1-2 simdi 39.haftadayim ve toplamda 11 kilo aldim. Az degil ama asiri da degil.
Yalniz simdiki aklim olsa en basindan diyetisyene giderdim. Gercekten bebegin kilo alacagi seninse verecegin bir program veriyor diyetisyenler. Normalde beslendiginden daha saglikli beslenmen de cabasi.
Ilk üc ayimda ben kusmaktan hicbirsey yiyememistim günde 5 kere kusuyordum ama koca 3 ayda sadece 1 kilo verebildim.
Midemi bastirsin diye beyaz ekmek yiyordum sonrasinda anladim nasil bir hata yaptigimi. Halbuki Elma da ayni sekilde bastiriyormus mideyi. Genelde 9 ayda sadece 5 kilo aldim her seyi yedim dogumda da hepsi gitti diyen hamilelerin cogu ilk 3 ay 7-8 kilo veriyor. Baslangic kilosunun 5kg ustunde olsa da aslinda aldigi 12-13 Yani benim gözlemlerim bu sekilde.
En basindan beri diyetisyen kontrolunde olup sadece 3 kilo alan, cocugu 3 kilo doguran da taniyorum. Ama biri canim ne istediyse yedim sadece 3-5 kilo aldim diyorsa yalan söylüyordur net.
Neyse ben sana diyetisyenimin bana verdigi listeyi yazayim. Yalniz sen yine de mutlaka doktoruna danis. Bana da dua edersin artik 😋 39.haftadayim dogum yaklasti en cok duaya ihtiyacim var.
🌸Sabah kalktiktan 1 saat sonra kahvalti (her gun ayni saat olsa en güzeli benim saatim 10:30)
1 yumurta
1 dilim cavdar
60gr süzme peynir
Domates salatalik
3 tam ceviz ici
1 porsiyon meyve
🌸öglen 15:30
1 kase yogurt ustune nane/tarcin/pul biber‘den Dökebilirsin dönüsümlü olarak Yağ yakimini hizlandiriyor (bir de burda dikkat etmen gereken yogurdu tuketmeden corba ve ekmege gecmeyeceksin)
1kase corba (mercimek tarhana vs. sehriye corbasi gibi taneli olmamali yoghurt corbasi da olmaz dedi)
1dilim cavdar
🌸Akşam 19:00
200gr et (arada ama cok arada protein degeri yuksek baklagiller de yenebilir bunlardan en iyisi mercimek)
salata
Ayrica belirtmemde fayda var bu liste bana son ay verilen liste 1-2. Trimestera daha farkli bir liste mi veriliyor onu bilemiyorum..
Yapacaksaniz lütfen yine bir bilene danisin ❤️